Kändisarnas hemliga fester i Fångarna på fortet – tittarna missar allt

01 jun, 2022, 13:00 

Hemliga träffar, gemensamt hotell och fester – såhär går det till utanför Fort Boyard när kamerorna slockat.

Annons

Efter ett litet uppehåll är tävlingsprogrammet Fångarna på fortet om ett tag tillbaka i rutan. Inspelningar pågår i skrivande stund i Fort Boyard utanför den franska kusten, och hela Sveriges kändiselit är på på plats.

Men vad händer egentligen när kamerorna slocknar, och cellerna är låsta? Vi har svaren.

De medverkar i Fångarna på fortet

Programmet går ut på att kända profiler tävlar i två lag mot varandra, i jakten på nycklar och storvinsten: prispengarna. Nycklarna får man genom att klara "celler", det vill säga uppdragsrum. Deltagarna blir inlåsta i rummet, och får en uppgift att lösa. Klarar man sig innan tiden runnit ur, plockar man hem en nyckel till samlingen.

Ofta är lagen utformade utefter ett gemensamt tema, till exempel idrottsmän mot artister, eller ett mor- och dotterpar mot ett annat. Hur det ser ut denna säsong med lagen, återstår att se.

I år spelas tre säsonger in samtidigt, avslöjar influeraren Margaux Dietz på sin Instagram. Det har alltså befunnit sig ett gigantiskt antal kändisar nere i Franrike samtidigt – och då kan man räkna med att det händer grejer.

Annons

Ett urval av dem som spelat in i Frankrike i dagarna är: Mikael "Soldoktorn" Sandström, Lotta Engberg, Casper Janebrink, Marcus Noterius, Mark Levengood, Robin Bengtsson, Alexandra Pascalidou, Kristin Kaspersen, John Lundvik, Filip Dikmen och Maria Montazami.

Med ett sånt gäng kan man ju tänka sig att det sker grejer bakom kulisserna...

Tre av årets deltagare! Maria Montazami, Marcus Noterius och Louise Nordahl.

Bor på lyxhotell

Trodde du att Fångarna på fortet var ett slitigt överlevnadsprogram? Då får du tänka om. Visserligen är utmaningarna tuffa, men när kamerorna stängs av bor deltagarna på kustnära lyxhotell!

I en videoblogg från resan dokumenterar influeraren Alice Stenlöf vistelsen. Då visar hon bland annat upp hur hon beställt upp en lyxig hotellfrukost att äta på sängen, och en vacker utsikt från balkongen.

Annons

Hotellet är rymligt, med ett stilrent badrum och bred säng, och en egen privat balkong. Deltagarna behöver inte heller dela rum med någon, förutom om man är ett par, såklart.

Sa någon hotellfrukost på sängen?

Festkvällarna

Alla deltagare verkar bo på samma hotell, så snacka om kändistätt – och en mängd olika hemliga möten och oväntade vänskaper...

På ett klipp från en av deltagarna ser vi hur Let's Dance-profilen Tobias Karlsson, Magdalena Forsberg, Maria Montazami och Julia Franzen i vad som ser ut att vara en lobby av något slag, festa till det med en flaska bubbel, klockan två på natten!

Några andra som fann varandra på hotellet var Bingo Rimer och den nytillkomna karaktären Kapten Kaboom, eller Peter Stormare, som han är betydligt mer känd som.

Annons

Peter Stormare är den nya gåtställaren i programmet, och av en slump stötte de på varandra i baren på hotellet.

"Ni vet känslan. När man lämnar hotellrummet och går till baren för att köpa ett glas vin till sin tjej. Men fastnar med en gammal bekant. Vi träffades första gången i Marocko 1997 när Peter spelade in Hamilton med Mark Hamill. Ni vet Luke Skywalker. En helt otrolig upplevelse för mig som precis börjat jobba som fotograf att få ta bilder på Stormare." Skriver han på Instagram.

Ett oväntat möte!

På sin Instagram avslöjar även Margaux Dietz hur stämningen är bakom kulisserna.

– Alltså jag har redan lite separationsångest från alla människor. Det här som ett stort kollo för vuxna, fast i väldigt märklig konstellation, berättar hon.

Annons

Umgås utanför programmet

Det finns även gott om tid till att utforska Franrike när programmet inte spelas in, trots att deltagarna bara är där i två dagar.

Skådespelaren Dan Ekborg tog tillfället i akt att visa influeraren Margaux Dietz en närbelägen boulebana, och några andra i gänget passade på att ta en sväng på stan.

En lyxig skaldjursplatå stod också på menyn för några av deltagarna, snacka om härlig semester!

Ja, inte undra på att så många tackar ja till att medverka i Fångarna på fortet, det verkar minst sagt vara god stämning. Så pass härligt, att deltagarna inte vill åka hem.

Det går ingen nöd på deltagarna!

Foto: TT/Instagram/Youtube, Alice Stenlöf

Annons