Kändisarnas viktiga ställningstagande – stöttar nya vaccininitiativet

Prinsessan Beatrix av Nederländerna, prinsessan Mabel av Oranien-Nassa, Agnes Wold och Margaux Dietz

Vaccine Forward är en insamlingsorganisation med målet att samla in pengar för att vaccinera invånarna i världens fattigaste länder. Nu har flera stora profiler ställt sig bakom initiativet.

Entreprenören Elizabeth Thand Ringqvist har tidigare jobbat med Världbanken och Bill & Melina Gates Foundation.

Nu har Thand Ringqvist startat ett nytt initiativ – Vaccine Forward. Syftet är att samla in pengar för att vaccinera invånarna i världens 92 fattigaste länder.

Totalt är det 17 miljarder kronor som saknas – nu sluter både kungligheter och kändisar upp bakom insamlingen.

Prinsessan stöttar organisationen

– Många är vi som funderat på hur vi kan hjälpa till för att säkra hela världen från covid-19, eftersom det är först då som vi alla får vår fulla frihet tillbaka att träffa familj och vänner, resa och sluta vara rädda för att viruset ska komma tillbaka, säger Thand Ringqvist i ett pressmeddelande.

– Därför startar vi nu Vaccine Forward, så att man med några få klick på mobilen, kan skänka en eller flera vaccinationer till en medmänniska som behöver.

Bland de som stöttar organisationen hittar vi den Holländska prinsessan Mabel av Oranien-Nassau, C-ledaren Annie Lööf, influencern Margaux Dietz och professorn Agnes Wold.

Margaux Dietz

Kampanjerna för att driva in pengar till insamlingen sker just i sociala medier. På mindre än tre veckor har Vaccine Forward samlat in nära en halv miljon kronor.

Vad är Vaccine Forward?

Mer än 2 miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin befolkning. Det saknas mer än 17 miljarder kronor för att vaccinera dem globalt. Vaccine Forward är en insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI). Grundare av initiativet är Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel, entreprenör och styrelseproffs.

Foto: TT