Kändiskvinnan berättar sanningen om mötet med Soldoktorn utan Lotta Engberg: "Mådde jättedåligt"

Kändiskvinnan berättar sanningen om mötet med Soldoktorn utan Lotta Engberg: "Mådde jättedåligt"

Mikael Sandström och en kändiskvinna delade en obehaglig upplevelse.

”The island Sverige” – se trailern här!
0:45

Efter reklamen: ”The island Sverige” – se trailern här!

(0:45)

Slå på ljud

Mikael Sandström, Soldoktorn även kallad, fick ta en motvillig paus från kärleken Lotta Engberg. Han är en av kändisdeltagarna i Discovery-serien The Island, där deltagarna sätts på en öde ö i Stilla havet och får testa sina överlevnadskunskaper.

Mikael Soldoktorn Sandström hade det tufft utan Lotta Engberg

När Svensk Damtidning pratade med Mikael pratade han om hur tankarna på Lotta hjälpte honom klarade av den tuffa prövningen.

– Om man är tillsammans med någon så har man ju det som en mental plats. En mental oas att gå till när man är ensam och att ha på natten att tänka på. Och det är bra för psyket, säger Mikael i intervjun.

Men ön tog också en fysisk tribut. Mikael och de andra deltagarna fick kämpa för att hitta mat, vilket innebar att de rasade i vikt.

– Det har tagit fram tills nu, över ett halvår att komma tillbaka, säger Mikael till Expressen.

– Jag är rätt så ihärdig men ändå har det tagit så lång tid.

"Mådde jättedåligt"

I en intervju med Aftonbladet berättar artisten Lisa Ajax om sina svårigheter på ön.

– Jag är så förvånad över att mitt psyke var så pass starkt att jag faktiskt klarade de där två veckorna och det är jag väldigt stolt över. Och nu vet jag att blir det problem här hemma så klarar jag av det också för det där var så extremt, säger Lisa.

– Det ska till extremt mycket för att jag skulle göra det där igen. Min kropp sa nej. Den mådde skitdåligt. Nej, det var inte kul och det kanske folk fattar när de ser programmet.

Och precis som för Soldoktorn var det maten som ställde till det för Lisas del.

– När jag kom hem kunde jag knappt äta någonting. Som min första måltid när jag kom hem önskade jag fläskfilé, potatis och bea. Jag kunde äta tre tuggor och sen var jag helt förstörd, säger Lisa Ajax.