Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändisvärldens mest oväntade kärlekspar – programledaren försökte hålla relationen hemlig

15 nov, 2022, 14:10 
AvLinus Brännström
Oväntade kärlekspar inom kändisvärlden

Va, har de varit tillsammans? Här är de oväntade svenska kändisparen vi inte minns – och några udda fåglar som lyckats hålla ihop mot alla odds!

Annons
Prinsessan tvingas bort • Äggattack mot kungen • Miljonregn över kungafamiljen – 3 kungliga snackisar från vecka 45!Brand logo
Prinsessan tvingas bort • Äggattack mot kungen • Miljonregn över kungafamiljen – 3 kungliga snackisar från vecka 45!

Lika barn leka bäst, brukar man ju säga. Och visst är det gamla talesättet applicerbart även på kändisarna och deras kärleksrelationer – generellt verkar ju kändisar falla för andra kändisar.

Det är förstås naturligt, de rör sig i samma kretsar och har liknande arbetssituationer. Deras scheman är ofta svåra att anpassa till en mer traditionell nio till fem-tillvaro.

Men det har samtidigt funnits en hel del oväntade kändispar genom åren – flera av dem känns så aparta att vi i princip glömt bort dem.

Alice Bah och Henrik Johnsson gifte sig 1998.

Alice Bah gifte sig med programledarkollegan

Som tv- och radioproducenten Henrik Johnsson, 50, och EU-parlamentarikern och förra miljöpartistiska kulturministern Alice Bah Kuhnke, 50. I dag lever de vitt skilda liv och har sedan länge väletablerade relationer – Alice är ju sedan 2003 gift med skådespelaren Johannes Bah Kuhnke, 50, som hon har tre barn tillsammans med.

Alice Bah Kuhnke med nuvarande maken Johannes Bah Kuhnke.

Henrik Johnsson är i sin tur gift med hoppryttarstjärnan Malin Baryard, 47, sedan 2004. Paret har två söner tillsammans.

Annons

Men under 1990-talet var Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson båda unga programledarstjärnor på SVT och det var också där de träffades och föll för varandra. De gjorde barnprogrammet Kannan tillsammans mellan 1996 och 1997 och sedan gifte de sig 1998.

Som unga och välkända programledare blev de ett slags it-par men äktenskapet höll bara i fyra år. 2002 gick Alice och Henrik skilda vägar och sedan gick det alltså ganska fort innan de båda gifte om sig.

Henrik Johnsson är sedan länge gift med Malin Baryard.

Jessica Almenäs föll för yngre Idol-deltagaren

Ett annat oväntat par som det tisslades och tasslades om för snart tio år sedan var programledarstjärnan Jessica Almenäs och förre Idol-deltagaren Sebastian Karlsson.

Jessica Almenäs hade en romans med Sebastian Karlsson.

Aftonbladet publicerade kyssbilder på Almenäs och den tio år yngre artisten redan under sommaren 2014 – då vägrade de dock kommentera sin eventuella relation.

Annons

– Jag tänker inte kommentera mitt privatliv, sa Almenäs till tidningen.

Men senare samma höst bekräftade hon i en intervju med Expressen att hon och Sebastian Karlsson varit ett par – men att de sedan gjort slut.

– Ja, vi hade en relation men vi bestämde jag och Sebastian, att vi inte skulle prata om vår relation, och det kommer jag inte att göra nu heller. Men det jag kan berätta är att den är över. Det har varit slut mellan oss i en månad ungefär. Jag vill honom bara gott och väl. Jag tycker jättemycket om Sebastian fortfarande. Varför det tog slut är privat, det har ingen något att göra med, men det är inget dramatiskt i det, sa Almenäs till tidningen.

Idol-profilen Sebastian Karlsson.

Jessica Almenäs, 46, lever numera med handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 37, som hon har sonen Sam tillsammans med. Hon har också två söner från tidigare relationer – Jack från förhållandet med sportkommentatorn Johan Edlund och Dylan från förhållandet med den norske hoppryttaren Tony André Hansen.

Jessica Almenäs med kärleken Patrik Fahlgren.

– Ja, det är ju kanske inget ideal att ha barn med tre olika män, haha. Men den tredje är bäst! Och visst är det stor skillnad, men det beror mycket på att jag är på ett annat ställe i livet. När jag var ihop med mitt äldsta barns pappa så hade karriären precis börjat ta fart. Vi jobbade båda jättemycket, så förutsättningarna var inte de bästa och det var nog därför som det inte funkade. Med mitt mellanbarns pappa så pendlade jag till Norge var tredje dag … Jag höll på att gå sönder. Med sådana erfarenheter känns det så lyxigt att bo med min sambo i en villa där alla har plats och vi har gott om tid. Det är obeskrivligt skönt, har Jessica Almenäs sagt till Amelia.

Annons

Anitha Clemence höll relation med stjärnan hemlig

Även andra oväntade kändisrelationer har avslöjats först i efterhand – i vissa fall efter mycket lång tid.

Anitha Clemence dejtade E-Type under flera år.

Som Anitha Clemence, 44, och Martin ”E-Type” Eriksson, 57. När Ann Söderlund häromåret började göra research för en show hon skulle göra göra med Anitha snubblade hon över uppgifterna.

– Hon har fått det att framstå som att de hade en romans under några månader, men den höll ju på i flera år, berättade Ann Söderlund för Aftonbladet.

Martin ”E-Type” Eriksson.

Anitha Clemence bekräftade sedermera för tidningen.

– Ja, det stämmer att vi var tillsammans ett tag. E-Type är en jättesnäll och rar person och vi hade en romans, sa hon till Aftonbladet.

Annons

Anitha Clemence gifte sig sedermera med Calle Schulman, 42, och hette under många år Anitha Schulman. Paret, som har två barn tillsammans, gick dock skilda vägar 2017. Anitha lever numera tillsammans med Joel Åhlén-Nyström, 33.

E-Type lever numera med Melinda Jacobs – kändisparet väntar dessutom barn.

Var ihop med Marie Fredriksson – kallades golddigger

E-Type gick nyligen in i en ännu oväntad kärleksrelationen – han lever med familjehemsmamman och opinionsbildaren Melinda Jacobs, 38. I somras avslöjade paret att de väntar barn.

– Det känns fantastiskt kul, otroligt och så klart overkligt. Det känns bara hundra procent spännande och roligt, förklarade E-Type för Expressen.

Under 90-talet var E-Type också tillsammans med fotomodellen Cathrine Hardenborg – som i sin tur var i en relation med modellkollegan Marcus Schenkenberg under en period. 1990-talet var överlag en tid med en hel rad oväntade svenska kändispar som vi i dag glömt bort – eller vad sägs om Roxettes Marie Fredriksson och Lustans Lakejers Johan Kinde.

Annons

Kinde har berättat i podden Hemma hos Strage om hur kallades ”golddigger” för att han var ihop med Fredriksson.

Marie Fredriksson med Johan Kinde 1990.

Artisten Olle Ljungström var samtidigt i en lång relation med jazzsångerskan Rebecka Törnqvist under 90-talets andra hälft – han skrev bland annat en av sina stora hits, Den norrländska präriens gudinna, inspirerad av henne efter ett möte på festivalen Storsjöyran i Östersund.

Dominikas och Borgs stormiga relation

Ett annat kändispar som många antagligen höjde på ögonbrynen när de hörde talas om är Anders Borg, 54, och Dominika Peczynski, 52. Det hör ändå inte till vanligheterna att en kontroversiell internationell popstjärna och en tidigare moderat finansminister finner varandra.

Anders Borg och Dominika Peczynski skilde sig men lever fortfarande tillsammans.

Men i början av 2015 avslöjade Anders Borg i en intervju med Expressen att han fallit för Army of Lovers-sångerskan Dominika Peczynski.

Annons

Relationen var inte helt okomplicerat då han fortfarande var gift.

– En skilsmässa är ju en svår process som väldigt många människor går igenom. Vi kommer gemensamt, min hustru och jag, att lämna in skilsmässopapper. Nu ligger mitt fokus naturligtvis på att säkra tryggheten för min familj. Och jag ska göra allt för att ha en bra relation till min hustru, och säkra att barnen är trygga. Vad som gäller för framtiden så är det helt enkelt så att man inte kan styra över livet och känslorna, utan vad som nu sker får framtiden helt enkelt utvisa, sa Anders Borg till Expressen.

Förhållandet med Dominika har dock bestått – även om det varit en del fnurror på tråden. Dominika och Anders gifte sig 2018 och har sedan varit flitiga med att visa upp sin kärlek, bland annat i TV4:s Tillsammans med Strömstedts.

I somras meddelade dock Dominika Peczynski att de ansökt om skilsmässa. Senare berättade hon att hon övertygade Anders Borg om att skriva under skilsmässoansökan då hon var sur över att han ägnade för mycket tid åt att sitta och läsa på sin Ipad.

Annons

Skilsmässan gick igenom men de är fortfarande ett par – dock inte längre gifta.

– Vi är ihop och har inte gjort slut, och vi gjorde heller inte slut när vi skilde oss. Det var bara lite drama som behövde få komma ut, det behövde hända någonting, förklarade Dominika för Aftonbladet.

Kishti Tomita och Souleymane Toure skilde sig – och hittade tillbaka till varandra.

Kishti Tomita hittade tillbaka till 20 år yngre kärleken

Något liknande gick Idol-jurymedlemmen Kishti Tomita, 59, och hennes 20 år yngre kärlek Souleymane Toure igenom. Paret gifte sig, under visst hemlighetsmakeri, 2013 men skilde sig sedan fyra år senare.

– Det var bäst det som skedde. Man ska tro på kärleken, men jag tror att det borde vara svårare att gifta sig. Man måste samtala om sina ”dealbreakers”, även om det är svårt när man är i ett passionerat lyckorus, förklarade Kishti i Aftonbladet.

Men ett år senare hade paret hittat tillbaka till varandra och de lever numera tillsammans igen – även om de inte längre är gifta.

– Vi tog helt enkelt en time out, men vi nollställde allt och har nu en nystart och är väldigt lyckliga, berättade Kishti för Aftonbladet 2018.

Annons