Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Känsliga frågan som Leif GW Persson vägrar svara på: ”Får inte”

07 sep, 2023, 16:30 

Leif GW Persson lägger locket på.

Annons

Leif GW Persson har blivit hela Sveriges kriminalprofessor. Trots att krimfallen kan vara avancerade, har han med åren samlat på sig tillräckligt mycket kunskap för att kunna förmedla dessa på ett pedagogiskt sätt.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

När han dyker upp i Nyhetsmorgon är det många som ser till att bänka sig framför tv-rutan, följa hans djuplodande analyser och ta del av hans kunniga kommentarer om senaste brottshändelserna i Sverige.

– Man måste ha något att göra. Jag vill ha lagom mycket att göra och det här på fyran är lagom för mig och jag får prata om saker som jag är svårt förtjust i, säger Leif GW Persson till Svensk Damtidning.

Annons
Leif GW Persson
Leif GW Persson trivs med sin roll på TV4.

Frågan Leif GW Persson vägrar svara på

Han kan dessutom unna sig ett liv i lyx. Han har släppt mängder av böcker, håvat in miljoner på sina viner och visat sig vara en fena när det kommer till att göra begåvade aktieaffärer.

Leif GW Persson tjänar dessutom riktigt bra på att medverka i Nyhetsmorgon. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning rör det sig om minst sex miljoner kronor varje år, något han själv inte vill bekräfta.

– Det får jag inte ens kommentera. Men jag kan säga så här, att jag inte är beroende av inkomsterna från tv. Jag tjänar betydligt mer på annat, säger Leif GW Persson.

Annons

”Då hade jag varit megamiljardär i dollar”

Att Nyhetsmorgon-gänget har en bra lön är inget nytt och Leif GW Persson ska vara en av de mest välbetalda profilerna på kanalen. Men hur han står sig mot kollegorna har han själv ingen aning om.

– Men jag springer på dem ibland och det verkar inte gå någon nöd på dem. Det finns någon formel för det där, hur man prissätter folk på tv, och hade jag varit lika känd i USA hade jag varit megamiljardär i dollar.

– Men nu är det ju inte så, detta är Sverige. Det är faktiskt frågor jag inte ens reflekterar över, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson
Leif GW Persson.

Foto: TT

Annons