Kaoset på Liseberg – Lotta Engbergs tårar som tittarna inte fick se

22 jun, 2021, 11:00 
https://image.svenskdam.se/13226647_10153503175236691_5185609901459437238_n.jpg.jpg?imageId=6152543&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ellen Myrgård Lindén
Lotta Engbergs tårar på Liseberg

Premiäravsnittet av Lotta på Liseberg fick en dramatisk början. Nu berättar artisten och programledaren om tårarna bakom scenen.

Annons
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Nu är sommaren, officiellt, här! Lotta Engberg och hennes husband har intagit scenen på Liseberg och de närmaste åtta veckorna kommer hon att sjunga tillsammans med kända gäster och karuseller i bakgrunden. Men förberedelserna inför premiäravsnittet, den 20 juni, kantades av ett rejält blixtoväder. Och TV4 tvingades pausa repetitionerna inför programmet på grund av att blixten slog ut strömmen.

Lotta Engberg blev rörd under premiäravsnittet på Liseberg

Men rutinerade Lotta är inte den som blir nervös i onödan. Faktum är att det var någonting helt annat som lockade fram programledarens känslor – vilket till och med fick henne att börja gråta.

I efterhand har Lotta berättat för Aftonbladet hur det kändes att gästas av publik i år. Förra året var ju allmänheten inte välkomna in vid Stora scenen på grund av coronapandemin. Och kort innan sändningen skulle börja hade hon svårt att hålla gädjetårarna tillbaka.

Lotta Engberg under premiäravsnittet av Lotta på Liseberg 2021

– Det var en ljudkille som heter Kalle som precis inne vi skulle sätta i gång kom fram. Och så sa han ”du Lotta, har du sett? Har du sett publiken?”. Och så kom det tårar från både han och mig.

Annons

Frågan om sommaren med Doktor Mikael

– Förra året var det ju knäpptyst. Nu hörde man sorlet, man hörde anspänningen, man hörde längtan. Man kunde ta på det i luften, berättar Lotta i en intervju med Aftonbaldet.

Publiken gör även att Lotta längtar lite extra mycket efter de kommande programmen.

– Jag tror man lever kvar lite grann i det här lyckoruset, att nu ska vi få ha det så här. Som det känns kommer det inte bli ändringar åt det sämre hållet, utan att i såna fall att det kanske kan komma lite fler.

Det senaste året har Lottas relation med Mikael Sandström, även känd som 'Soldoktorn', fått enormt mycket uppmärksamhet. Paret har flyttat ihop och stöttar varandra genom livets med- och motgångar. Och på frågan om vi kommer att få se sambon Mikael i publiken i sommar svarar hon ja. Men just under premiäravsnittet var han inte med.

Foto: TT

Annons