Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Karin Granberg försvinner från Fråga doktorn: "Ett sorgligt beslut"

11 jan, 2024, 18:00 
Sofia Rågenklint och Karin Granberg

Karin Granberg försvinner från Fråga doktorn efter alla år!

Annons

Fråga doktorn har varit ett program under omgörning den senaste tiden. Först kom beskedet att Suzanne Axell skulle lämna programmet efter hela 18 år som programledare.

Därför lämnade Suzanne Axell ”Fråga doktorn”Brand logo
Därför lämnade Suzanne Axell ”Fråga doktorn”

Karin Granberg försvinner från Fråga doktorn

Läkaren Karin Granberg fick då Sofia Rågenklint som ny parhäst. Men nu meddelar Karin plötsligt att hon själv har sagt upp sig från Fråga doktorn.

– Det var ett sorgligt beslut och jag har trivts otroligt bra och är väldigt glad över att ha fått förtroendet. Det har varit utvecklande och spännande. Jag har också fått bidra till folkhälsan och haft fantastiska arbetskamrater, säger Karin i en intervju med Norran.

Annons
Karin Granberg
Så trista nyheter, Karin!

SVT har likt alla andra tv-hus meddelat att man kommer att behöva göra nedskärningar och omprioriteringar. Totalt ska man spara in 400 miljoner kronor – och 70 till 80 tjänster har försvunnit.

Försvarar SVT: "Har inte med det att göra"

Men detta är inte förklaringen till att Karin försvinner, menar tv-läkaren själv.

– Det har ingenting med det att göra. All tv ser över sina prioriteringar men det har inget med mitt beslut att göra eller vår relation. Det är ett beslut som vuxit fram och det är olika anledningar till att jag kände att det nu är dags. Mitt kontrakt gick ut vid årsskiftet och jag hade tänkt fortsätta men förutsättningarna ändrades, säger Karin.

Annons

Karin berättar att hon bland annat ska använda fritiden som frigörs till att umgås med kärleken Nic. De har ett distansförhållande, eftersom Nic bor i Australien.

De träffades när Karin arbetade med Robinson.

– Vi hade ett one night stand! Vad tusan, kan ungdomar ha det så kan väl vi också ha det? Det som händer i Söderhavet stannar i Söderhavet, har Karin berättat för Hänt.

Annons