Karl Fredrik avslöjar hemliga receptet till julbordet: "En av de godaste..."

Karl Fredrik Gustafsson
Karl Fredrik Gustafsson bjuder på ett måste enligt honom själv på julbordet. Exklusivt i Svensk Damtidning!

Karl Fredrik Gustafsson är kanske mest känd för sina blomsterarrangemang och sprudlande personlighet i tv. Men visste du att han är en julfantast av rang?

Nu bjuder han på ett favoritrecept – exklusivt för Svensk Damtidnings läsare!

Så ska Karl Fredrik Gustafsson fira jul: "Lägger gärna min egen sill"

När Svensk Damtidning når Karl Fredrik står han mitt uppe i förberedelserna för den kommande julmarknaden på Eklaholm.

Det blir snabbt tydligt att julen är en favorithögtid hos blomster­geniet!

– Jag älskar julen, säger Karl Fredrik och berättar om den högaktuella boken Karl Fredrik: Vinterns vackra och goda.

–Det är både blommor, mat, mys och pyssel för den mörka årstiden.

TV: Kungens stora oro för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

Brand logo
TV: Kungens stora oro för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

I år ska Karl Fredrik fira julen tillsammans med maken Petter Kjellén, familjen och flera av de närmaste vännerna.

På frågan om det finns något han anser måste finnas på julbordet är svaret glasklart!

– Jansson och laxen och köttbullarna och julskinkan. Det är ju såna här klassiker. Så är det ju. Men jag tycker att lite goda sillar också, jag lägger gärna min egen sill, säger Karl Fredrik och överaskar med att bjuda på sitt bästa sillrecept.

Eklaholm
Så här kan det se ut när Karl Fredrik dukar upp bordet hemma på Eklaholm på Österlen. Foto:Privat

Karl Fredrik avslöjar hemliga julreceptet: "Godaste"

–Då ska ni få ett recept här, och då är det så att man inte behöver konstla till det mer än att man tar fem minuters sill och så tar man crème fraîche och majonnäs, men mer crème fraîche än majonnäs så det blir lite syrligare och inte allt för fett. Sen lite grovmalen svartpeppar, lite flingsalt och så lite fransk senap. Man kan även ha i lite sött i forma av en liten honungsklick, förklarar Karl Fredrik och fortsätter:

– Sen ska du ha i något grönt och då är det antingen gräslök eller slätbladig persilja, eller varför inte både och. Så hoppar vi till det bästa av allt! Då river du parmesanost eller lagrad prästost eller varför inte Västerbottensost och så river du det och har i och rör runt. Och så får det gärna stå över natten och kräma till sig.

– Då blir det här en av de godaste sillarna som finns!

Foto: TT, privat

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.