Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Karl Fredriks första ord om uppbrottet från TV4 – avslöjar hemliga mötena

08 sep, 2023, 09:00 

Karl Fredrik på Österlen stoppas av TV4.

Annons

Karl Fredrik Gustafsson har med sina gröna fingrar lyckats charma hela Sverige. Med sin kunskap om blommor, trädgårdar och den lummighet som ryms i naturens under, har han blivit en av TV4:s allra folkkäraste profiler.

Allt om Karl Fredrik Gustafsson!Brand logo
Allt om Karl Fredrik Gustafsson!

Men som så många andra drabbas han nu av det sparpaket som kanalen sjösatt, vilket betyder att programmet ”Karl Fredrik på Österlen” läggs på is tills vidare

– Det känns lite tråkigt, så klart. Samtidigt känns det jätteroligt att vi har fyra härliga säsonger bakom oss, som vi vet har gett mycket glädje och inspiration. Vi får nu möjlighet att smida en massa nya härliga idéer och samla inspiration inför framtida projekt, säger Karl Fredrik Gustafsson till Svensk Damtidning.

Karl Fredrik Gustafsson
Karl Fredrik Gustafssons program ”Karl Fredrik på Österlen” pausas av TV4.

Karl Fredrik i möte med TV4

Innan svenska folket nåddes av TV4:s beslut var Karl Fredrik redan medveten om vad som skulle ske. Han hade sedan en tid tillbaka pratat med exekutiva producenten, pressavdelningen och programchefen.

Annons

– När det gäller tittarsiffrorna, vilket man skulle kunna tro är en anledning att man pausar, så säger TV4 att tittarsiffrorna är väldigt goda, både play och analogt.

– Jag tror vi har hamnat och blivit ett program i raden av flera som nu pausats. När jag hör TV4 säga att de jättegärna vill att vi ska komma igång nästa år så vill jag tro på det.

”Ska passa på att njuta lite mer”

Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén kommer dock inte sakna att ha saker att göra. De har fortsatt väldigt mycket att göra på Eklaholm och gården, berättar han.

– Jag är bokad till Nyhetsmorgon flera gånger nu under hösten och ska även göra en del SVT-grejer, bland annat gästa Gokvälls livesändning när det är skördetema. Det finns att göra.

– Sen ska jag passa på att njuta lite mer. Jag är ganska bra på det, men vi jobbar mer timmar än vad de flesta tror att vi gör och det ligger mycket arbete bakom de olika bitarna, samtidigt som vi älskar vårt arbete.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén
Karl Fredrik Gustafsson med fästmannen Petter Kjellén.

Foto: TT

Annons