Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärleksparen på TV4 - här
är stjärnorna som är tillsammans

08 apr, 2023, 21:40 
Lars Johansson

Renée Nyberg och David Hellenius, Lotta Lundgren och Erik Haag, Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad.
Kärleken spirar på TV4!
Svensk Damtidning ger dig här tio programledare som inte bara förekommer i samma program utan även lever ihop.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

DAVID HELLENIUS & RENÉE NYBERG

Det är inget snack om saken. David Hellenius, 48, och Renée Nyberg, 56, är utan tvekan två av våra mest folkkära programledare.

Och kära är de ju som bekant även privat.

Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Paret, som gifte sig på nyårsafton i Thailand 2009, har varit tillsammans sedan 2002.

Då träffades de under inspelningarna av "Slussen 22.00" som gick i TV3.

– Och då... Det var som det gick en elektrisk stöt. Det går inte att förklara. Jag tänkte ”Vad är det här? Det var som en magnet , har Renée Nyberg berättat om ögonblicket då de stod nära varandra och skulle fotograferas inför lansering av programmet.

Tillsammans har David Hellenius och Renée Nyberg en son född 2006, och hon har två barn sedan tidigare.

Renée Nyberg och David Hellenius prisades båda som årets programledare på Kristallen 2022.
Renée Nyberg och David Hellenius prisades båda som årets programledare på Kristallengalan 2022. Sedan 2002 har de båda varit ett par. 2009 gifte de sig på en strand i Thailand.

Makarna är inte bara fenor på att leda tv-program och galor, de vet hur man omsätter framgång i pengar också.

Annons

I podcasten TV-fabriken har Fredrik Ralstrand 2020 berättat att Renée Nybergs eget bolag omsätter mellan sju och åtta miljoner varje år. Något som inte motsades av henne.

För David Hellenius bolag var siffran 2020 12,4 miljoner kronor, med en vinst på 10,7 miljoner.

Och makarnas gemensamma bolag hade vid tidpunkten ett eget kapital på imponerande 66 miljoner kronor.

Renée Nyberg om första gången hon såg David Hellenius:

– Jag såg honom intervjua någon chef på ett ZTV-event på MTG där jag också jobbade. ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag. Jag hade aldrig sett honom förut, men frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program som jag skulle göra.

De har båda vunnit en rad Kristallen-utmärkelser för sina insatser i tv-rutan.

Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad är två av TV4:s verkligt stora profiler. Och paret har nu varit tillsammans sedan 2006.

HENRIK ALSTERDAHL & ANDERS PIHLBLAD

Henrik Alsterdahl, 43 och Anders Pihlblad, 55, är två av TV4:s absolut mest profilerade ansikten när det kommer till "Nyhetsmorgon".

Annons

Få, om knappt någon, har väl kunnat undvika deras förmåga att växla mellan skämtsamma inslag och djupaste allvar under intervjuer av det svårare slaget.

Henrik Alsterdahl började arbeta på TV4 2003 och Anders Pihlblad har varit där sedan 1997(!).

Och här kan vi verkligen snacka om att kärlek uppstod på jobbet.

Henrik Alsterdahl har berättat att Anders Pihlblad brukade kolla in honom vid kaffeautomaten. På en personalfest 2006 träffade Amors pilar och de började dejta.

2012 var det dags för bröllop och idag har makarna två barn tillsammans.

Anders Pihlblad har förklarat vad han tror kan vara hemligheten till att de håller lågan vid liv:

– Jag tror att man kan hålla kärleken vid liv på många sätt, kanske inte bara att resa. Däremot tror jag att man alltid ska se till att ha något kul på gång, något roligt att se fram emot. Där är vi väldigt lika, vi vill alltid ha något kul att se fram emot.

Henrik Alsterdal är inne på samma linje:

Annons

– Eftersom livet är mycket av ett ekorrshjul, så är det nog för de allra flesta, att det är extremt schemalagt och då känns det som att man vill göra någonting lite oväntat då och då. Det jag, att man vill göra något utanför det här som är schemalagt.

niklas jenny strömstedt
Niklas och Jenny Strömstedt har varit ett par sedan 2008. Tre år senare gifte de sig vid en vacker ceremoni i Trosa.

JENNY & NIKLAS STRÖMSTEDT

Jenny Strömstedt, 50, då Östergren, och Niklas Strömstedt, 64, träffades 2008.

2011 gifte de sig och inte ett öga var torrt när de sa ja till varandra vid en kändistät ceremoni i Trosa.

Hon iklädd klassisk vacker bröllopsklänning, han i en uniform tagen direkt ur "En officer och en gentleman".

Men hur det gick till när Jenny och Niklas Strömstedt egentligen fann varandra var länge en förborgad hemlighet.

I sitt eget program "Tillsammans med Strömstedts" avslöjade de 2017 äntligen sanningen.

Annons

Allt inleddes när de flyttade på 100 meter från varandra. Sedan började kändisparet träffas på samma kaffeställe.

– Vi bytte nummer med varandra en dag och sedan han jag knappt därifrån innan det första sms:et kom. Det var jättehärligt, sa Niklas i programmet men fick en snabb eplik av Jenny:

– Det var inte riktigt så. Jag kanske skickade ett sms, men det var du som ville att vi skulle ses. Hela upplevelsen är att det var du som raggade upp mig. Du är ju en gammal popstjärna som var stor på nittiotalet, så du tror att alla tjejer som pratar med dig raggar upp dig.

Jennys och Niklas Strömstedts första dejt var en romantisk middag, men hon var först inte säker på att det faktiskt var en riktig träff.

– Vi hade bestämt oss för att äta middag, men jag hade ingen aning om ifall det var en dejt. Jag hade inga pengar för jag var så fattig, så jag drog hem till en kompis som också var pank, men som lånade pengar av sin kille till mig. Så att jag skulle kunna betala för mig själv om det inte var en dejt.

Annons

I "Tillsammans med Strömstedts" har de i fyra säsonger fått andra kända för att prata om kärleken, passionen och även de svåra stunderna.

Lotta Lundgren och Erik Haag hade en lite krokig start på sitt förhållande. Idag har de varit tillsammans i ett decennium.

LOTTA LUNDGREN & ERIK HAAG

Det började som ett rykte.

Lotta Lundgren, 52, och Erik Haag, 55, gjorde succé med "Historieätarna", där de med hjälp av maten skildrade vår väg genom historien.

Men var det mer mellan dem än bara bra kemi i rutan?

När inspelningarna började var båda gifta på varsitt håll.

Erik Haag med Martina Haag, vilken han har fyra barn tillsammans med. Lotta Lundgren med Martin Johansen, paret har två barn ihop.

De båda äktenskapen tog slut, men det dröjde flera år innan romansen mellan tv-profilerna bekräftades.

I en faktaruta i samband med en intervju Erik Haag gjorde med DI Weekend stod det så 2016:

Annons

"Familj: ”Fyra barn. Är ihop med programledarkollegan Lotta Lundgren”.

Martina Haag väckte i samma veva stor uppstående med sin roman "Det är något som inte stämmer". Där skildrar hon resultata mediekvinnan Petra, förvillande lik henne själv, som tvingas genomgå ett uppslitande och offentligt uppbrott.

– Jag ville göra det så sant som möjligt så att inga känslor skulle vara konstruerade. Kärnan är hur det känns att bli lämnad av sin partner, berättade Martina Haag då hon gästade inspelningen av SVT:s "Skavlan".

På bara några månader gick det från flört till samboskap för Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström. I dag lever de tillsammans i ett hus i Mölnlycke utanför Göteborg.

LOTTA ENGBERG & MIKAEL "SOLDOKTORN" SANDSTRÖM

Det började som en mycket offentlig flört.

För Aftonbladets Torbjörn Ek berättade Lotta Engberg, 59, i början av 2020 att hon var singel och trivdes utmärkt med det. En sak skulle dock kunna få henne att tänka om en smula.

Annons

Mikael Sandström, 64, har sagt till Amelia:

– Det började med en kvällstidningsintervju Lotta gjorde i januari 2020, och där hon fick frågan om hur det var med kärleken. Lotta svarade att det var alldeles utmärkt, att hon hade varit singel i fem år och var nöjd med det, men att om doktorn Mikael ringde så kunde hon tänka sig att gå på en dejt.

Han fortsatte:

– Sedan hörde Lotta av sig med ett sms på självaste skottdagen den 29 februari, som ju är dagen på året som en kvinna enligt traditionen får fria till en man. Jag svarade ”Fortfarande ogift”, och så började vi sms:a och facetajma. Men vi träffades på riktigt hemma hos Lotta först den 5 juni 2020.

Resten är hårt mediebevakad kärlekshistoria.

Mikael Sandström ryckte upp bopålarna från Hallstahammar och flyttade till Lotta Engberg och västkusten. Där bor de idag tillsammans i ett hus i Mölnlycke utanför Göteborg.

Vad gäller bästa knepet för att få ett förhållande att fungera säger Mikael Sandström till Amelia:

– Daglig intimitet, det får man inte tappa bort. Och det gamla rådet att aldrig gå till sängs om man är osams stämmer faktiskt.

Annons