Kaspersens erkännande efter Lill-Babs död – Barbros sista dagar i livet

När Lill-Babs drabbades av obotlig cancer i samband med sin 80-års dag, tog familjen ett hastigt beslut.
Slå på ljud

I april 2018 lämnade en av våra mest folkkära artister, Lill-Babs, oss. 80 år gammal och med en otroligt lång karriär bakom sig tog hon sitt sista andetag omringad av sina nära och kära.

Knappt en månad tidigare, i samband med sin födelsedag, hade Lill-Babs fått beskedet att hon drabbats av obotlig cancer. När Lill-Babs dotter Kristin Kaspersen gästade podcasten Sårbar och superstark i veckan berättade hon att familjen valde att hålla cancerdiagnosen hemlig. Men eftersom en stor 80-års fest var planerad var de tvungna att säga något om situationen.

– Det gjorde att vi var tvungna att gå ut och berätta då, vi sa i och för sig att hon hade hjärtproblem, vilket fanns i botten också, men vi berättade inte om cancern, säger Kristin i podcasten.

Lill-Babs tre döttrar Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen.

Lill-Babs tre döttrar Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen.

Lill-Babs överöstes med kärlek från vännerna

Lill-Babs tre döttrar valde alltså att inte berätta hur illa läget faktiskt var med deras mamma, men trots detta överöstes Lill-Babs med kärlek när vännerna, kollegorna och fansen fick reda på att hennes hälsa inte var på topp.

– Hon fick en sån kärleksbombardering på sin födelsedag, vilket kanske annars hade skett när hon hade gått bort, säger Kristin Kaspersen.

Slå på ljud