Katarina Sandströms hemliga liv utanför rutan – vägrar prata om det: ”Väldigt privat”

20 jan, 2023, 06:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Katarina Sandström är en av Nyhetsbranschens bästa. Men mycket mer än så vet inte svenska folket om henne. Här är varför.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Katarina Sandström, 48, är en av Sveriges främsta och mest kända nyhetsankare. Ända sedan 2002 har hon lett svenska folket genom världens olika nyhetslägen i SVT:s Rapport. Och hon har flera gånger prisats för sina insatser.

Men vem är hon utanför rutan? Det är inte många som vet. Katarina är högst förtegen om sitt privatliv.

Hon ställer knappt upp på personliga intervjuer och visar sig inte heller i social medier som många andra tv-profiler. Och det finns en anledning.

Därför är Katarina Sandström så hemlighetsfull

Recept.se Nyhetsbrev

SVT-ankaret tar sitt arbete på blodigt allvar, och för tittarna vill hon vara just det, nyhetsankare och inte Katarina.

För en tid sedan gjorde hon ett undantag för SvD där hon förklarade läget:

Annons

– Jag beskrivs ofta som en person med hög integritet. Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll. Då folk tittar på nyheterna ska inte jag vara i fokus, utan nyheterna. Det här är mitt sätt att ta hand om mig själv.

Men det finns däremot en talande detalj som ger en tydligare bild av Katarina: Hennes tro, som är en mycket stor del av henne.

Veteranerna Claes Elfsberg och Katarina Sandström på Rapports 50-årsjubileum 2019.

Det som är för privat

Katarina adopterades från Etiopien som bebis, tillsammans med sin tvillingsyster och bror. Och hon fick tidigt lära sig om aftonbön av föräldrarna i Tavelsjö.

– Min trygghet kommer från min kristna tro och all kärlek jag har fått under min uppväxt. Jag får mycket värme från människorna omkring mig.

Föräldrarna har länge haft ett stort engagemang i Svenska kyrkans församling, vilket Katarina tidigt tog efter: Som liten var hennes största dröm att bli präst.

Annons

– Min tro ger mig styrka och mod, men den känns väldigt privat, har hon tidigare sagt till DN.

Katarina är sedan 2004 gift med Tommy Borglund, som hon har dottern Alicia med.

Foto: TT

Annons