Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Katastrofbeskedet till Rederiet-skådespelaren i natt – det värsta som kunde hända

22 okt, 2021, 06:24 
Ellen Myrgård Lindén
Skådespelaren Lena Nilssons son rapartisten Einar är död
80-talsstjärnan Lena Nilsson är ett välbekant ansikte för många. I natt rapporterade flera svenska medier om en fruktansvärd tragedi som drabbat Lena och hennes familj. Hennes son, rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, har blivit ihjälskjuten i Hammarby sjöstad utanför Stockholm.
Annons
Kändisar som lämnat oss 2021Brand logo
Kändisar som lämnat oss 2021

Beskedet som varje förälder fruktar. Skådespelaren Lena Nilsson, som slog igen i filmen P.S. Sista sommaren och därefter syntes i tv-serien Rederiet, så väl som i filmer som Badhuset, Polis polis potatismos och Videomannen, befinner sig i sorg.

Hennes son Nils ”Einár” Grönberg blev under torsdagskvällen ihjälskjuten i Hammarby sjöstad utanför Stockholm. Det rapporterar fler svenska medier.

Einár, som var en känd rapartist, blev bara 19 år gammal.

Lena Nilsson sörjer sonen Einár efter fruktansvärda brottet

Under artistnamnet Einár blev Nils Grönberg (som heter Einar i mellannamn) en av landets största rappare. De två senaste åren släppte han så många som fyra album, som alla hamnade etta eller tvåa på Sverigetopplistan.

Klockan 22.50 på torsdagen hördes skott i Hammarby sjöstad i södra Stockholm och en stor polisinsats kallades till platsen. Vid 00.45-tiden bekräftade polisen att en man dött efter skottlossning och under natten uppger flera medier att att den dödade mannen är rapartisten Einár.

"Enligt uppgifter till Aftonbladet från samstämmiga källor är det artisten Einár som är skjuten i dådet", skriver Aftonbladet och uppger samtidigt att anhöriga ska vara underrättade.

Foto: TT

Annons