Kattis Ahlström är öppen för nya utmaningar – både privat och i jobbet

20 nov, 2018, 08:05 
AvAnnaClara von Hofsten
I sitt arbete har hon 
rest över hela världen, Kattis Ahlström. Jobbet passar henne utmärkt, men hon planerar även en privat resa – till 
mytomspunna miljöer.
Annons

Vissa av oss firar in det nya året enligt samma ritual varje år, medan andra gärna prövar nytt. Programledaren Kattis Ahlström hör till den senare kategorin. Därmed var det inte ett dugg svårt för henne att tacka ja när hon fick den prestigefyllda frågan om att programleda Tolvslaget på Skansen.

– Jag tycker det är ett stämningsfullt och viktigt program, och om jag kan vara med och bidra till lite gemenskap framför tv:n så gör jag gärna det.

– Och jag kände ändå inte för att göra något stort – förra året valde jag att fira helt på egen hand, och det blev jättebra!

Kattis barn Ebba och Love har hunnit fylla 21 respektive 20 år och lever förstås sina egna liv, Ebba bor och ­arbetar i Paris medan Love bor delvis hemma hos mamma.

Sedan en tid tillbaka har Kattis en ny kärlek i sitt liv: skådespelaren och civilingenjören Jonas Klevhag. Jobbmässigt rullar livet också på för Kattis, och under året spelade hon in en ny omgång av den omtyckta serien Arvinge okänd tillsammans med Niklas Källner.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
I Arvinge okänd söker Kattis och Niklas Källner upp människor som har ett oväntat arv att hämta
I Arvinge okänd söker Kattis och Niklas Källner upp människor som har ett oväntat arv att hämta

– Det är jätteroligt att spela in programmet, men också svårt. Vi berättar ju historier om döda människor, så vi måste tänka på etiken väldigt mycket. Då brukar jag tänka ”om det här handlade om en person som hade stått mig nära, vad skulle jag tycka då?”.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

I programmet söker Kattis och Niklas upp personer över hela världen som har ett arv att hämta, ett arv de inte visste att de hade rätt till. I vissa situationer kan pengarna innebära en mycket stor förändring i mottagarens liv, men Kattis är förvånad över hur oviktiga pengarna ändå förefaller vara för de överraskade arvingarna.

– Ja, och det är ju lite upplyftande! Faktum är att ibland vägrar arvingen till och med att ta emot pengarna, och vill i stället att de ska gå till välgörande ändamål, säger hon.

Det är ett jobb som passar Kattis som hand i handske. Hennes engagemang för utsatta människor – särskilt barn – är väl känt. Hon har varit ­generalsekreterare för Bris, och som FN-ambassadör har hon haft för­månen att resa ut i världen och träffa utsatta barn.

På nyårsafton vakade Kattis Ahlström in det nya året tillsammas med tv-tittarna, ett ärofullt uppdrag, säger hon
På nyårsafton vakade Kattis Ahlström in det nya året tillsammas med tv-tittarna, ett ärofullt uppdrag, säger hon

Arbetet tar alltså Kattis ut på olika spännande resor, men vart går egentligen hennes privata drömresa?

Annons

– Åh, det vet jag precis, jag vill resa till Nya Zeeland med min son Love! Jag tvingade honom att titta på hela Sagan om ringen tillsammans med mig bara för att få njuta av miljöerna – serien är ju till stor del inspelad där.

– Faktum är att jag ”upptäckte” Nya Zeeland när jag tittade på tv-programmet Gift vid första ögonkastet Australien. Det är nästan märkligt hur fast jag är vid den tv-serien … Det är förresten min stora last, att titta på serier. Jag skulle nästan vilja kalla det ett missbruk faktiskt, haha!

Hon har varit programledare för många galor, bland annat i höstas när tv-priset Kristallen delades ut
Hon har varit programledare för många galor, bland annat i höstas när tv-priset Kristallen delades ut

Det kanske å andra sidan är en last man kan unna sig om man är i Kattis livssituation. Hennes barn är i princip vuxna och hon står på tröskeln till en ny tid. Hon har lämnat livet som husägare bakom sig och flyttat in i en lägenhet i Stockholm.

Annons

– Jag trivs jättebra med det, men om jag får drömma fritt så skulle jag gärna vilja köpa ett hus i bergen på Mallorca. Inte så originellt kanske, men det låter så härligt!

– Där skulle jag odla citroner och oliver eller kanske driva ett litet pensionat. Jag vet i alla fall att jag skulle hitta på något, jag är alldeles för rastlös för att göra ingenting!

FAKTA: KATTIS AHLSTRÖM

Familj: Barnen Ebba och Love samt särbon Jonas Klevhag.
Bor: I lägenhet i Kristineberg.
Född: 9 juni 1966.
Aktuell: Utsedd till årets julvärd i SVT 2018

Läs också:

Annons