Kika in hemma hos Youtubedrottningen Therése Lindgren: "Jag blir stressad av krusiduller"

Kika in hemma hos Youtubedrottningen Therése Lindgren: "Jag blir stressad av krusiduller"
NU GRATIS

Therése Lindgren är en av landets största influencers. Varje vecka följer 100.000-tals personer hennes liv på Youtube, men vi fick följa med hem till lägenheten på Kungsholmen för en titt på hennes favoritrum!

Therése är minst sagt en sprudlande person, en sådan vars driv man känner direkt vid första mötet. Men trots det stora, vackra leendet har Therése inte alltid mått toppen, och det är bland annat hennes utlämnade bok ”Ibland mår jag inte så bra” som gjort henne till en officiell person.

I dag driver Therése en av Sveriges största Youtube-kanaler och hon anses vara en av landets största influencers. Vi hälsar på i hennes och sambon Anders Vesterlunds lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

Det blir sällan stökigt hemma hos Therése Lindgren.

Hemmet är vår plats för avkoppling och sinnesro, och det tycker vi är svårt att få till med mycket prylar framme. Det blir sällan stökigt hos mig och det ger mig ett lugn.

Hemmet är inrett i lugna, ljusa och jordnära färger som går ton i ton. Ett vilsamt hem, vilket är precis den känsla Therése och Anders vill ha.

– Någon annan skulle kanske tycka att vi har det kalt eller väldigt beige, men jag och min sambo älskar att ha få saker framme, och uppskattar en harmonisk färgskala. Hemmet är vår plats för avkoppling och sinnesro, och det tycker vi är svårt att få till med mycket prylar framme.

LÄS MER: Prins Daniels oväntade pik till Youtube-stjärnan Therése Lindgren

Det är lugnt, stilrent och avskalat – det märks att det är en person som inte gillar onödiga ”krusiduller” som bor här!

– Haha, ja det stämmer, jag blir stressad av krusiduller, mönster och saker som inte fyller ett syfte. Det är ett mönster som går att finna i alla delar av mitt liv, inte för att jag är nitisk eller städgalen, utan för att det gör min vardag enklare och mer effektiv. Jag behöver aldrig leta efter något eftersom var sak har sin plats, det blir sällan stökigt hos mig och det ger mig ett lugn.

Läs mer: Stor kartläggning! Allt om Madeleines och Chris 4 lyxvåningar

Dammsamlare gör sig icke besvär hemma hos Therése Lindgren.

Dammsamlare gör sig icke besvär i det här hemmet. – Vi älskar att ha få saker framme.

Therése bok “Ibland mår jag inte så bra” kom vintern 2016 och sålde redan första månaden i över 100.000 exemplar. I boken berättar hon om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi pratar om bakgrunden till boken och Therése påpekar hur viktigt det är att ta bort stigmat kring psykisk ohälsa och att boken har hjälpt henne att få ut budskapet.

– 2012 fick jag diagnoserna ”utmattningssyndrom” samt ”paniksyndrom” och blev sjukskriven från mitt dåvarande arbete som mediesäljare under nio månader. Under den perioden isolerade jag mig mycket – jag slutade träffa vänner, slutade åka kollektivtrafik, slutade besöka affärer. Av rädsla för att få panikattacker tillbringade jag istället mina dagar på internet och hittade Youtube som blev något av en verklighetsflykt för mig. När jag tack vare terapi och medicinering började tillfriskna bestämde jag mig för att filma en egen video och publicera på Youtube. Jag är oerhört stolt över att vara aktiv i arbetet mot stigmatiseringen av personer med psykisk ohälsa genom mitt ambassadörskap för projektet Aldrig ensam.

Läs mer: Cindy Crawford säljer lyxvilla i Malibu – se bilderna inifrån huset!

- Det viktigaste för mig är att jag jobbar med något som gör mig stolt, berättar Therése Lindgren.

– Det viktigaste för mig är att jag jobbar med något som gör mig stolt. När jag känner att jag gör skillnad mår jag bra.

– Jag har världens bästa jobb! Sedan 2013 driver jag min Youtube-kanal där jag publicerar nya videor fyra gånger i veckan. I mina videor blandar jag högt och lågt, fult med fint och trams med allvar.

Genom hennes kanaler arbetar hon också löpande för att kasta ljus på en av hennes andra hjärtefrågor, djurrätt. Hösten 2017 gav hon ut sin andra bok ”Vem bryr sig?” i vilken Therése beskriver sin resa från köttätande pälsbärare till att i dag leva en vegansk livsstil. Genomgående i vårt samtal är vikten av harmoni, lugn och ro hörnstenarna i allt Therése gör, speciellt i hennes hem.

– Egentligen har jag inte något speciellt intresse för inredning, utan är snarare intresserad av att inte ha mitt hem på ett visst sätt. För mig är det viktigt att inte bo och leva i en miljö som tar energi eller gör mig stressad.

Piedestalen har Therése byggt själv med hjälp av virke från brädgården. Krukan är från Kristina Dam.

Piedestalen har Therése byggt själv med hjälp av virke från brädgården. Krukan är från Kristina Dam.

Vi kommer in på inredningsfilosofi och hur hennes barndomshem såg ut, det är inte för inte man blir nyfiken på om det var lika ordningsamt och städat även där?

– Det var det faktiskt! Mitt starkaste minne från mitt barndomshem är att jag växte upp i ett hem som var väldigt rent. Jag hade knappt sett damm innan jag flyttade hemifrån, och vi hade aldrig oordning. Inte så att det var till någon överdrift, men vi har alltid haft det prydligt, även om inredningen verkligen var präglad av 80-talet med skinnsoffor, färgglada väggar och stora vitrinskåp.

Att vara influencer betyder i mångt och mycket att man hela tiden visar upp sig själv och de miljöer man vistas i, kan inte detta skapa perfektionshets?

– Jag hänger inte på trender som går emot syftet med min inredning. Men jag kan haka på trenden att mixa och matcha metaller, men kommer inte att fylla mitt hem med färgglada Missoni-kuddar om det skulle bli trendigt igen. Man kanske kan få följare genom att visa upp ett snyggt yttre, men det är inte genom yta man behåller intresset.

Läs mer: Nu får vi kika in i prins Carl Philips kontor!

Therése Lindgren älskar sänggaveln från In Bed Sweden med nitar.

– Sängen är mitt bästa köp någonsin! Älskar sänggaveln från In Bed Sweden med nitar.

Är det inte jobbigt att hela tiden bli bedömd?

– Det kan vara påfrestande att ha många ögon på sig, men oftast är det en otrolig möjlighet till personlig utveckling. I de stunder när klimatet är hårt försöker jag att ignorera de kommentarer som är irrelevanta, som kommentarer som handlar om mitt utseende, men jag tar till mig konstruktiv kritik.

Therése och Andreas flyttade in i lägenheten i december och att det här är en plats där hon trivs till max går inte att ta miste på.

Ljus, enfärgad och enkel inredning är Therése melodi. – Jag har gjort misstaget att köpa inredning som är snygg, men inte funktionell. Det ångrar man alltid förr eller senare.

Ljus, enfärgad och enkel inredning är Therése melodi. – Jag har gjort misstaget att köpa inredning som är snygg, men inte funktionell. Det ångrar man alltid förr eller senare.

– Jag uppskattar läget bäst, att vi bor i innerstan men på en gata utan trafik, vi bor vid vattnet och mamma bor bara fem minuter bort. Jag har hunnit bo i och inreda sju lägenheter sedan jag flyttade från mina föräldrar och här trivs jag bäst.

Therése försöker ignorera de kommentarer som handlar om hennes utseende och istället fokusera på konstruktiv kritik.

Therése försöker ignorera de kommentarer som handlar om hennes utseende och istället fokusera på konstruktiv kritik.

Läs mer: Så inreder Victoria: vi kikar in i hemmet på Haga slott

Foto: Hessman & Liljeton