Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kikki Danielsson berättar sanningen: "Ljuger om hur jag mår"

20 okt, 2022, 05:00 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Kikki Danielsson har länge försökt visa sig stark för att inte gå under. Nu berättar hon.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Kikki Danielsson, 70, har många tuffa år bakom sig. Hon blev bortadopterad som liten, har levt i ett olyckligt äktenskap, varit nära att förlora kontakten med sina barn, lidit av missbruk och drabbats av svår reumatism.

– Riktigt nerskitad har jag blivit. Bland det värsta är kolleger som använt mina tragedier till skrattobjekt i sina sketcher. Alkohol, reumatism, falukorvsberoende och allt vad det varit. Det är så respektlöst. Tanken är att få en chans att göra mig fri från alla falska rykten och strunt som skrivits i tidningar, säger hon till Amelia.

Ja, nu får hon chans till upprättelse. Snart släpps biografin ”Du vet ingenting om mig”, där Kikki berättar sin sanning.

Men i mötet med folk döljer hon än i dag hur hon mår, egentligen.

Annons

Kikki Danielsson om lögnerna

Kikki är sedan tio år nykter och har i dag en fin kontakt med sina barn och barnbarn. Men livet är inte fullt på topp.

– Jag tycker att jag hela tiden ljuger om hur jag mår. Intervjuer är jag livrädd för. Innan kan jag gråta i ren ilska eller ledsamhet. Har du en gång missbrukat alkohol är det en skam och skuld som aldrig går bort, speciellt inför barnen.

Kikki Danielsson när hon medverkade i "Tilde" i augusti.

Enligt Kikki var det äktenskapet med Kjell Roos som fick henne att ta till flaskan, hon ville döva panikångesten som så ofta smög sig på och drack som "medicin".

"Måste vara stark, annars går jag under"

Men efter två rattfyllor och en kropp som sa ifrån la hon av. Men reumatismen tvingas hon dras med. Hon tar medicin som gör att hon kan gå någorlunda, men den har sina biverkningar.

– Jag har ramlat nedför min trappa många gånger och nästan slagit ut tänderna. Trillar jag så kommer jag inte upp själv.

Men Kikki kämpar på – och om drygt en vecka får Sverige ta del av hennes liv, på riktigt. Den 25 oktober släpps "Du vet ingenting om mig".

– När folk kommer fram och säger att de beundrar mig för att jag är så stark, tänker jag: Om du bara visste. Jag måste vara stark, annars går jag under, berättar Kikki för Amelia.

Foto: TT

Annons