Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kishti Tomitas varning till TV4: "Skjuter sig i foten"

20 nov, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Kishti Tomita

Kishti Tomita vet vad hon vill och är säker på sin sak.

Annons
5 saker om Kishti Tomita som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Kishti Tomita som du kanske inte visste

Idol har varit en framgångssaga både internationellt och i Sverige. Programmet har gett oss artister så som Tove Styrke, Måns Zelmerlöw, Mariette, Danny Saucedo och självaste Loreen som sedan dess gett Sverige två vinster i Eurovision.

Höstens nedskärningar på TV4 har fått flera tittare att skruva sig i sätena – sitter favoritprogrammet säkert eller riskerar det att försvinna?

Kishti Tomita: "Sverige behövde en högljudd kvinna"

Kishti Tomita är röstcoachen som blev Kishti med hela svenska folket när hon medverkade som jurymedlem i Idol 2004. Hon har från start varit en del av programmet – oavsett om hon varit aktiv jurymedlem eller ej –där begreppet "Halleluja-moments" guidat oss genom djungeln av blivande artister.

Annons

Hon dök upp som Sveriges lilla My: kort, rödhårig och med ett hett temperament.

– Jag tror Sverige behövde en högljudd kvinna som hade något att säga till om. Historiskt sett så har ju kvinnor fått rättigheter världen över på grund av att de har varit högljudda. Men här i Sverige ska man bara vara lagom och hålla käften, säger Kishti till Aftonbladet.

Idoljuryn 2023
Kishti Tomita, gästmedlemmen Loreen Talhaoui Talhaoui, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge i Idoljuryn hösten 2023.

Kishtis varning till TV4

Kishti Tomita är en kvinna med bägge fötterna på jorden. Hon är trygg i sig själv och vet vad hon vill. Detta blev tydligt inte minst genom sin medverkan i Idol där hon trots publikens påhopp fortsatte att vara sitt högljudda jag.

Nästa år firar Idol 20 år. Om de får vara kvar det vill säga.

Höstens nedskärningar på TV4 har tvingat många folkkära program att lägga ner. Program så som Let's dance, som är beroende av att tittarna ser programmet i realtid, har fått stryka med. Det är programmen som går att streama i efterhand som kommer hålla framöver menar många.

Kishti är däremot säker på att Idol är ett program som är här för att stanna. Hon kommenterar nedskärningarna till Aftonbladet:

– Jag vet inte hur det blir. Men ”Idol” är alltid aktuellt och är så mycket mer än ett tv-program och vi gör verkligen skillnad för ungdomar. Så det skulle förvåna mig om de tänker i de banorna, då skjuter de sig själva i foten, säger hon.

Foto: TT

Annons