Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kjell Bergqvist om sitt plötsliga avhopp: "Vill inte samarbeta med kvinnomisshandlare"

19 maj, 2024, 17:00 
Kjell Bergqvist
Robin Lorentz Allard
Kjell Bergqvist förklarar sitt kontroversiella beslut.
Annons

Kjell Bergqvist och Helena Bergström syns just nu tillsammans i tredje säsongen av TV4:s succéserie Bäckström. Kjell spelar Evert Bäckström, Leif GW Perssons snudd på ikoniska kriminalkommissarie. Helena iklär sig rollen som Tussan, hotellägare i Palma, där en av Bäckströms barndomsvänner blivit mördad.

5 saker du inte visste om Kjell BergqvistBrand logo
5 saker du inte visste om Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist om avhoppet: "Vill inte samarbeta med..."

Kjell och Helena har arbetat ihop flera gånger tidigare. Bland annat spelade de i Henrik Ibsens klassiska pjäs Ett dockhem tillsammans, när Stadsteatern satte upp den 2002.

– Det är min i särklass största teaterupplevelse under mina 50 år i jobbet. Att få spela med Helena i den pjäsen, sa Kjell när han och Helena gästade Nyhetsmorgon ihop.

Kjell Bergqvist och Helena Bergström
Man gillar ju Ibsen!Anders Wiklund/TT

Men det var nära att Kjell hoppade av hela projektet – minuter inför en föreställning. Kjell hade nämligen hamnat i bråk med uppsättnings inspicient.

Annons

Nu krävde han att personen byttes ut – annars skulle han vägra gå upp på scen.

– Inspicienten hade förnedrat min motspelerska Helena Bergström i högtalarsystemet inför hela teatern. I de lägena skiter jag i konsekvenserna. Det får kosta vad det kosta vill. Jag tänker inte acceptera maktmissbruk och mobbning, säger Kjell i en intervju med Hemmets journal.

Kjell är väldigt principfast när det gäller kollegorna.

– Jag vill inte samarbeta med några kvinnomisshandlare, narkomaner eller fylltrattar. Jobbet är ingen jäkla rehabklinik, säger han.

"Kjelle struntar fullständigt i det"

Trots den obehagliga incidenten verkar uppsättningen ha varit väldigt lyckad för alla inblandade. Helena var också strålande positiv när pjäsen kom på tal.

– Det var en fantastisk tid, och Sven Wollter var med också. Det var så lustigt, den här rollen Torvald i ”Ett dockhem”, är en ganska tråkig roll. När Philip Zandén som regisserade sa: ”vad tror du om Kjelle?” ”Ja men, vill han? Man vet ju hur Kjelle är…” Och vi kände inte varandra så väl då. Men ändå, den där expressiva personen. ”Ja men fråga honom”. Och Kjelle struntar fullständigt att det är en tråkig roll, kör på och gjorde något helt eget av det. Det gjorde att historien blev mycket mer komplext, sa hon i Nyhetsmorgon.

Annons