Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kjell Bergqvists tragiska beslut med hustrun Karin – efter 24 år tillsammans

21 maj, 2024, 17:00 
Kjell Bergqvist och Karin
TT
Kjell Bergqvist tvingas till ett tufft beslut – hustrun Karin vägrar vika sig.
Annons

Kjell Bergqvist och hustrun Karin har varit tillsammans i 24 år. De träffades när Kjell och vännen Ulf Malmros, känd filmregissör, var på en restaurang. Karin arbetade på restaurangen, och när vännernas besök var över hade en gnista uppstått.

5 saker du inte visste om Kjell BergqvistBrand logo
5 saker du inte visste om Kjell Bergqvist

– Dagen efter gick jag tillbaka till restaurangen och frågade Karin om hon ville gå ut och äta middag med mig någon kväll. Hon fullkomligt sprang ut i köket för att hämta papper och penna så att hon kunde ge mig sitt telefonnummer, säger Kjell till Hemmets journal.

Kjell Bergqvist och hustrun Karin – beslutet kring pengarna

Kjell är en av våra mest folkkära, igenkända skådespelare. Men Karin är tämligen ointresserad av den delen av maken.

– Vi har aldrig försökt göra om varandra och inte heller tjafsat om skitsaker. Vem som ska göra vad har mer eller mindre gett sig självt. Vi har ett ganska rättvist upplägg hemma. Jag är den som sköter tvätten och disken. Karin och jag pratar aldrig om mitt jobb. Hon har över huvud taget aldrig sett mig på en teaterscen, säger Kjell.

Kjell Bergqvist
Karin säger ifrån till Kjell.TT

Karin har en lugnande effekt på Kjell. Hon får ofta fatta beslut över hans huvud – stoppa honom från att göra något ogenomtänkt.

Annons

Så sker ofta när Karin och Kjell är i Thailand, där de har ett hus. Kjell, en generös person till naturen, har för vana att ge pengar till människor i nöd.

Kjell: "Karin bromsar mig"

Det är självfallet tragiskt att behöva säga nej till någon som vädjar om hjälp – men ibland kan hjälpen vara en björntjänst. Då säger Karin ifrån till Kjell.

– Det finns ett otroligt utbrett spelberoende bland thailändska kvinnor. Många ser en eventuell lottovinst som sin enda möjlighet att ta sig ur fattigdomen. Därför brukar Karin bromsa mig när jag vill ge bort kontanter. ”Nej, stopp nu Kjelle! Vi ska lösa det här, men på ett annat sätt”, förmanar hon mig. Karin är en klok kvinna, säger Kjell.

Annons