Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart: Hon blir nya Ronja Rövardotter

06 sep, 2022, 07:26 
Ronja Rövardotter
Kerstin Linden får rollen som Ronja Rövardotter i nyversionen.
– Det känns helt fantastiskt att få göra rollen som Ronja, säger hon i ett pressmeddelande.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Ronja Rövardotter är snart tillbaka i en uppdaterad version. Nu är det klart vem som ska spela den äventyrslystna barnboksfavoriten. Barnskådespelaren. Kerstin Linden från Stockholm har landat den eftertraktade rollen.

– Det känns så himla kul att få göra min tolkning av rollen som Ronja Rövardotter. Även om boken och filmen om Ronja kom innan jag var född så har jag ändå läst och sett den flera gånger - och jag älskar verkligen berättelsen. Ronja är en tuff och smart tjej med mycket skinn på näsan, säger Kerstin Linden i ett pressmeddelande.

Boken publicerades för drygt 40 år sedan och blev omedelbart en succé bland barnen. Totalt har elva miljoner exemplar av boken sålts världen över och hela 4000 provspelningar hölls innan valet föll på Kerstin Linden.

Ronja och Birk
Jack Bergenholtz Henriksson och Kerstin Linden i rollen som Birk och Ronja.

Sverrir Gudnason: ”En ära”

Jack Bergenholtz Henriksson spelar Ronjas vän och följeslagare Birk Borkason. Ronjas pappa Mattis spelas av Christopher Wagelin och rollen som mamma Lovis spelas av Krista Kosonen.

Sverrir Gudnason spelar rivalen och Birks pappa Borka. Maria Nohra gör rollen som mamma Undis.

– Det är en ära att få vara med och förvalta den otroliga kulturskatt som Astrid Lindgren-sagor faktiskt är. Jag växte själv upp med böckerna och jag tycker det är självklart att vi ska fortsätta filma dem, säger Sverrir Gudnason.

Foto: TT, Frida Wendel och Audrius Solominas

Annons