Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart: Let’s Dance-profilen lämnar mitt under säsongen – TV4 byter ut direkt

17 apr, 2023, 07:26 

Eric Saades egna ord om situationen.

Annons

Let's Dance-säsongen i TV4 är i full gång. Vecka efter vecka bjuder kändisar upp till dans, överraskar med sina nya kunskaper och överraskar såväl den kompetenta juryn som den nyfikna tittaren.

Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

Förra veckan var det dock en annan överraskning som fick störst fokus: programledaren Kristin Kaspersen meddelade att hon hastigt lämnar Let's Dance för andra åtaganden.

– Nu är det såhär att vi har en liten överraskning, för det är så att jag behöver resa bort nästa vecka och då har vi en liten inhoppare för inhopparen, sa hon i programmet.

David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's Dance
David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's Dance 2023.

Eric Saade hyllas efter beslutet

Ersättaren blev artisten Eric Saade, som vann Let's Dance 2022. Han gjorde ingen besviken och hyllades stort på sociala medier för sina insatser i tv-rutan.

Annons

Kemin mellan Saade och David Lindgren var så bra att flera tittare öste lovord över den temporäre programledaren, något som själv förvånade den före detta Let's Dance-vinnaren.

– Jag hade nog mest garderat mig för att bli sågad som vanligt. Sen blev man inte det, så det blev en extra rolig överraskning, säger Eric Saade till Aftonbladet.

David Lindgren och Eric Saade i Let's Dance 2023
Eric Saade hyllades stort efter insatsen i Let's Dance 2023.

Eric Saade: ”Gud vad taskigt”

Enligt tidningen var det många av tittarna som hoppades på att Eric Saade skulle ersätta Kristin Kaspersen på heltid. Själv försökte han hålla en ödmjuk och låg profil.

Annons

– Nej men gud vad taskigt, jag tycker bara att det är smickrande. Samtidigt så är Kristin fullblodsproffs när det kommer till det här. Det känns som att jag är inne på hennes mark och lånar lite, men nästa vecka kommer proffset tillbaka, säger Eric Saade.

Ja, nästa vecka är alltså Eric Saade inte längre en del av Let's Dance 2023. Kristin Kaspersen, som befunnit sig på jobb på Maldiverna, är då åter tillbaka i TV4-rutan.

”Jag kunde ändra mitt schema inför våren när frågan om ’Let’s dance’ kom med kort varsel, men en sak som var bokat och kontrakterat var att jag är träningsinstruktör på Soneva Fushi”, skriver hon på Instagram.

Foto: TT/Instagram

Annons