Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart: SVT har hittat Pernilla Wahlgrens ersättare i Allsång på Skansen

27 maj, 2023, 09:00 

Pernilla Wahlgrens ersättare i Allsång på Skansen klar.

Annons

I år blir det en sommar utan Sanna Nielsen i Allsång på Skansen. Efter sju somrar har hon lämnat över stafettpinnen till Pernilla Wahlgren, som nu kommer vara den som vaggar in alla med ”Stockholm i mitt hjärta”.

Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”Brand logo
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”

Pernilla Wahlgren är högst medveten om vilket ansvar rollen som allsångsledare innebär. Hon är också medveten om vilket kvitto det är på hennes ”folkkärhet” att hon landat jobbet.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa hon i samband med avslöjandet.

Annons
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren är nu programledare för Allsång på Skansen.

Pernillas intensiva sommar

Pernilla Wahlgren har ständigt mycket på agendan och vet vad som krävs för att leverera på topp. Hon tycks ständigt vara aktuell med vissa grejer och verkar sitta inne på en kalender som har oändligt med luckor.

Samtidigt är Allsång på Skansen en annan grej, där det krävs noggranna förberedelser vecka ut och vecka in, med mycket arbete, repitioner och långa sommardagar.

SVT bekräftar – Pernillas ersättare klar

SVT är förstås införstådda med vilket arbete som krävs av programledaren och man vill ju självklart se till att den frenetiskt applåderande allsångspubliken, samt tv-tittarna, ska bli nöjda med resultatet.

Annons

Därför har man sett till så att det alltid finns en plan B ifall något skulle gå snett. Om Pernilla Wahlgren blir sjuk finns det bland annat en ersättare som kallas in, något som SVT nu bekräftar för Hänt.

”Vid eventuella sjukdomsfall så finns det alltid en plan B men hur den ser ut är inget som vi kommunicerar ut”, skriver Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen.

Allsång på Skansen
SVT bekräftar att man hittat en ersättare för Pernilla Wahlgren ifall något skulle hända.

Foto: TT

Annons