Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klippet avslöjar: Tommy Körberg kysser Lotta Engberg framför frun

27 jun, 2023, 12:45 

Här kysser Tommy Körberg och Lotta Engberg varandra.

Annons

Lotta Engberg är inne på sin 20:e sommar som allsångsledare på Liseberg. Det är ett år väl värt att fira, vilket innebär att hon kommer bjuda på flera överraskningar under säsongens gång.

Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

I andra avsnittet gästades hon av ingen mindre än Tommy Körberg, som varit en återkommande gäst under flera säsonger, och han fick dessutom äran att belönas med priset ”Lisebergsapplåden”.

Tommys förmåga att genom musiken göra Sverige gladare, och en artistisk bredd som är svårslagen, gjorde honom till en solklar vinnare av priset – och publiken belönade honom med frenetiska applåder och vilda hurrarop.

Annons
Tommy Körberg
Tommy Körberg belönades med Lisebergsapplåden.

Här kysser Tommy Körberg Lotta Engberg

Med bestämda steg tog sig artisten bakom ”Stad i ljus” upp på scen, hälsade på Lotta Engberg genom att kyssa henne på munnen och sprang sedan vidare för att motta sitt pris.

Samtidigt som han höll i den tunga Lisebergsapplåden satt hustrun Charlotte i publiken och applåderade glatt. Sen förde han mikrofonen mot munnen och tackade så mycket för det fina pris som han inte hade någon aning om existerade.

– Ärligt talat, jag visste inte ens att ni hade en sån. Jag är från Stockholm, du vet, sa Tommy Körberg och vägde Lisebergsapplåden i handen.

Annons
Tommy Köberg kysser Lotta Engberg
Tommy Körberg tar sig upp på scen och kysser Lotta Engberg i direktsändning.
Hustrun Charlotte
I publiken sitter Tommy Körbergs hustru Charlotte.
Annons

Lottas kupp i direktsändning

Sen var det dags för nästa stora överraskning. Mitt från ingenstans började Lotta Engberg sjunga på Tommys klassiker ”Stad i ljus”, något artisten inte förväntat sig, och han såg aningen ställd ut i direktsändning.

Först var det en tystlåten och villrådig Tommy som stod på scen, men när Lotta till slut uppmanade honom att sjunga så hade han inget annat val än att dra igång sin berömda stämma.

– Jag var inte förberedd alls, det var Lotta som lurade mig att sjunga, sa han till Svensk Damtidning efter programmet.

Tommy Körberg och Lotta Engberg
Lotta Engberg kuppade in en sång med Tommy Körberg.

Foto: TT/TV4

Annons