Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kollegan bryter tystnaden – så är Steffo på jobbet egentligen: ”Tittarna har ingen aning”

29 jun, 2023, 21:08 

Steffo Törnquists nya programledarpartner berättar nu om beteendet på TV4.

Annons

Sömndrucket tar sig svenskarna upp från sängen, sätter på kaffet, tar sina första stapplande steg för dagen och med muggen i högsta hugg slår de på tv-apparaten för att se Nyhetsmorgon.

5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Där kan man bland annat se när den erfarne TV4-profilen Steffo Törnquist vägleder en igenom de senaste nyhetshändelserna och hur han blixtsnabbt skiftar mellan högt och lågt, beroende på vilket ämne som ska avhandlas.

Den senaste tiden har han kamperat ihop med Sofia Geite, men eftersom det råder semestertider har hon tillfälligt lämnat hans sida och ersatts av vikarien Carolin Björnerhag.

Nya kollegan berättar om Nyhetsmorgon

Carolin må vara ny i rollen som programledare i Nyhetsmorgon, men programmet känner hon väl till och i hela sex år har hon verkat som reporter för det så omtyckta morgonprogrammet.

Annons

Det gör också att hon har stenkoll på sina kollegor, där så klart arbetsrelationen till Steffo nu blivit närmare, och inför första sändningen slog det henne hur svårt det är att hålla kolla på allt.

– Mina kollegor är fantastiska för de får det att se så enkelt ut, men det är inte så enkelt kan jag säga, säger Carolin Björnerhag till Hänt och syftar på alla kameror som man ska ha kännedom om.

Hyllar Steffo Törnquist

En annan sak som Carolin Björnerhag noterat är att det hela tiden är personer i ett kontrollrum som pratar i örat på en, berättar vad man ska göra, vart man ska gå och att det som väntar inte alltid är hugget i sten.

Annons

Det har gjort att hon fått en helt annan respekt för yrket och kollegor som Steffo Törnquist.

– Jag tror att det är väldigt mycket som tittarna absolut inte har en aning om som man känner själv blev helt knasigt men så är det ingen hemma som har märkt det för alla är så proffsiga.

Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon
Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon.

Foto: TT/TV4/Instagram

Annons