Kollegan reagerar på Steffo Törnquists beteende – sätter honom på plats

03 feb, 2023, 09:30 
Steffo Törnquist

Steffo Törnquist blev rejält tillplattad av en Nyhetsmorgon-kollega!

Annons
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist är ett bekant ansikte för alla morgonpigga.

I år firar han 23 år som programledare för TV4:s Nyhetsmorgon, där han kanske är mest profilerad som andra halvan i radarparet han bildar med Jenny Strömstedt.

Här blir Steffo Törnquist satt på plats i Nyhetsmorgon

Steffo är känd för sin något barska, kompromisslösa stil. På det sättet sticker han ut i Nyhetsmorgon, som annars utmärker sig för ett betydligt mjukare tilltal. Steffo är inte rädd för att ta ton.

Men ibland får han också mothugg. Så skedde på fredagsmorgonen, när han ställdes emot en annan TV4-veteran: meterologen Madeleine Westin.

57-åringen gästade Nyhetsmorgon för att prata om hur väderleken påverkar elpriserna – en minst sagt het potatis just nu. För att illustrera utvecklingen la Madeleine fram ett konkret exempel.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

I prisområde 1 kostar en 15 minuter lång dusch 2,87 kronor. Och i prisområde 4 blir upplevelsen betydligt dyrare: 10,08 kronor.

Detta vägrar Steffo släppa

Då reagerade Steffo. Inte på prisskillnaden, utan på Madeleines exempel. Han vände sig till kollegan Maria Forsblom och utbrast:

– Men vem duschar i 15 minuter?!

Madeleine hade svaret klart:

– Ungdomarna.

Steffo var dock inte nöjd med förklaringen.

– Gör de det?

Och det märktes att Steffo hade svårt att släppa ämnet. Senare i diskussionen skickade han en liten passning till Madeleine.

– Man kan ju också duscha i en minut. Det kostar en spänn i Malmö, sa han.

Då gav Madeleine honom en blick och ett litet sarkastiskt leende.

– Du har inte så många ungdomar hemma hos dig, vad? sa hon.

Då tvingades Steffo snopet erkänna:

– Nä, det har jag inte...

Madeleine har nästan lika stor tv-erfarenhet som Steffo. Hon är en av den världens mest meriterade, och har berättat om sin karriär i en intervju med Hemmets journal.

Annons

– Meteorologvärlden är inte så stor och en av mina tidigare kollegor hörde av sig om extraknäck på Sveriges Television. Jag jobbade där under ett år. Sedan hörde TV4 av sig och jag har varit där sedan 1993. Det är snart 30 år sedan jag började, säger Madeleine i intervjun.

Annons