Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kollegan talar ut om Gunde Svan: "Djävulskt jobbig att jobba med"

13 jan, 2024, 08:00 
Gunde Svan
Gunde Svans kollega i tv har hårda ord att säga om honom.
Annons

Gunde Svan kom från en karriär som idrottare av absolut världsklass och sadlade om till tv-stjärna. Det är en bana som han har hållit fast vid i snart 30 år.

Han är dock inte helt lätt att ha som kollega. Precis som i sitt idrottsliv är Gunde en perfektionist ut i fingerspetsarna. Han har samma krav på engagemang i tv-jobbet som han hade i skidspåren.

Gunde Svan i tårar efter känslosamma fråganBrand logo
Gunde Svan i tårar efter känslosamma frågan

Kollegans hårda ord om Gunde Svan

Det har Mikael Tornving fått känna på under sitt samarbete med den fyrfaldige OS-guldmedaljören. De gör Discovery-programmet Kompani Svan ihop, och Gundes perfektionism har satt sin prägel på upplevelsen.

Annons
Gunde Svan och Mikael Tornving
Vänner – men också väldigt olika!

– Men Gunde är ju som en terrier. Han håller ju i tills det är klart. Det är djävulskt jobbigt att jobba med en sådan människa. Men det är också otroligt utvecklande. För han har ägnat ett helt liv åt att slipa på småsaker för att vinna hundradelar. Det finns ju ett skäl till att han har ett antal OS-guld. Plus att han är fysiskt stark naturligtvis, säger Mikael Tornving i podcasten Nemo möter en vän.

Mikael och Gunde kommer från olika bakgrunder. Mikael är själv komiker, inte idrottare, och är van vid ett annat slags arbetsprocess.

Annons

– Vi är otroligt olika, men han lär mig saker som jag behöver bli bättre på, och förhoppningsvis ger jag honom lite perspektiv och distans. Och lite förmåga att kunna stänga av när man inte kan påverka situationen, för han blir ju jätteirriterad då, säger Mikael i Nemo möter en vän.

Kritiken mot Discoverys program med Gunde Svan

I samma poddavsnitt är Mikael kritisk mot hur Discovery klipper Kompani Svan. Mer specifikt mot hur utvecklingssamtalen med deltagarna skildras.

– Tittarna, eller jag upplever det som att, det blir en orättvis bild av hur dom här samtalen går till. De innehåller ju väldigt mycket positivt också, säger Mikael.

Annons