Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kollegans ord om Steffos och hustrun Carolines situation – beredd att lämna

29 aug, 2023, 16:00 

Rickard Sjöberg kommenterar nu situationen innan Let's Dance-äventyret.

Annons

Rickard Sjöberg har med åren blivit en fena på att ställa kluriga frågor i Postkodmiljonären och kunnat glädjas och sörjas när folk vinner eller förlorar pengar i det omåttligt populära frågesportprogrammet.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Steffo Törnquist i sin tur blivit känd för sitt sätt att förmedla nyheter, intervju människor och vara ett välkommet sällskap när svenska folket bänkar sig framför Nyhetsmorgon.

Programmen skiljer sig åt, men kanalen är densamma. Det gör också att Steffo och Patrick är TV4-kollegor, även om de kanske inte syns så ofta i rutan tillsammans.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg var en av deltagarna i senaste säsongen av Let's Dance.

Rickard Sjöbergs kamp innan Let's Dance

Men det är inte bara samma kanal som de delar. Både Rickard och Steffo har gjort succé i dansprogrammet Let's Dance och på bästa sändningstid visat prov på väldigt avancerade danskonster.

Annons

För Rickards del innebar det en rad grubblerier innan tackade ja till att medverka. Han hade knappt stått på ett dansgolv tidigare och konsekvent vägrat på grund av sitt dåliga självförtroende.

– Det var så stort för mig att göra det överhuvudtaget. Jag hade sett ned på mig själv i alla danssammanhang tidigare. Jag skämdes för vem jag var på ett dansgolv, jag är för stor och för lång. Det är något komplex som har legat och bubblat i mitt inre. Till slut valde jag att boxa bort det där. När jag väl valde att tacka ja så ville jag göra allt för att inte bli ”laughing material”, säger han till Aftonbladet.

Caroline Törnquist och Steffo Törnquist
Steffo Törnquist med hustrun Caroline Törnquist.

Steffo var beredd att lämna tävlingen

Att dansa i Let's Dance kräver även en viss närhet som kan skapa en svartsjuka. Steffo har i en tidigare intervju med Aftonbladet sagt att han var beredd på att hoppa av om hustrun Caroline skulle bli svartsjuk när han dansade i programmet.

Annons

När Rickard får höra talas om Steffos svar så säger han att det var samma sak i hans hushåll. Skillnaden var att Annika inte var helt bekväm med att han skulle dansa i programmet.

– Jag frågade Annika om det. Hur känner du inför att jag kommer att dansa så nära en annan kvinna? Hon svarade att hon inte var oberörd av det. Bra, det räcker för mig, då skiter vi i det, sa jag.

– Då sa hon att det var viktigare att jag fick göra det där, sedan löser vi det under resans gång. Vi pratade om det regelbundet och jag är jättetacksam för den dansrelation jag och min partner Tove hade.

Rickard Sjöberg och Annika Sjöberg
Rickard Sjöberg och hustrun Annika Sjöberg.

Foto: TT

Annons