Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Komikernas vändning efter dråpliga mötet med kungen: "Han kan väl ha det lite jävla jobbigt"

07 jul, 2022, 13:15 
Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Kungen

Efter det speciella mötet med kungen verkar Fredrik Wikingsson ha ångrat sig.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

När tv-personligheten Fredrik Wikingsson förra veckan satte sig på planet hem från Nice möttes han av en oväntad förfrågan. Det var enligt honom kungens två vänner, som frågade om han kunde flytta bak på planet och ge upp sin plats till kungen.

Kungen själv, hade blivit tilldelad ett säte på rad tre, och Fredrik Wikingsson längst fram. Utan vidare eftertanke gav Fredrik Wikingsson artigt kungen och vännerna sin plats, men nu ångrar han sig – och pikas av kollegan.

Kollegans pik till kungen

I podcasten Filip & Fredriks podcast berättar Fredrik om händelsen på flygplanet. Boardingen var redan klar och alla infann sig på sina platser, trodde han i alla fall, när en otippad passagerare dök upp.

– "Kungen och drottningen kommer snart komma ombord, och de sitter på rad 3. Skulle du kunna tänka dig att byta med dem?", berättar han att en kvinna frågar honom när han sitter på rad ett.

Fredrik är kvicktänkt, och filmar dessutom ett kort klipp från händelsen där man ser att kungen de facto befann sig på planet.

Annons

– Då tänker jag, det är klart att det är kul att säga: "Vet du vad, jag sitter där jag sitter. Vad är problemet? Han får sitta på rad 3", ventilerar Fredrik till kollegan Filip Hammar, som inte verkar vara lika vänligt inställd till vår monark som Fredrik.

– Det är sjukt att du inte sa det, svarar han.

– Jag är kanske storsint på sommaren, och det är klart det är jobbigare för kungen, menar Fredrik som förstår att kungen inte vill gå genom planet och därmed röja sin närvaro för alla passagerare.

– Du kan väl vara storsint mot nån annan jävla människa än kungen. Det är nåt genuint pissvärdelöst i att kungen bara ska få sätet, det kan du väl hålla med om? Hur jobbigt har han haft det? Han kan väl ha det lite jävla jobbigt i sitt liv, säger Filip Hammar bland annat.

Fredriks skämtsamma pik till kungen på Instagram.

"Ångrar mig"

Men nu var det Fredrik och inte Filip som befann sig på planet, och Fredrik gick snällt och satte sig på rad tre. Efter en kortare diskussion med podd-kollegan om huruvida kungen hade kunnat få nöja sig med sin tilldelade plats, har han bytt åsikt i frågan.

Annons

– Jag ångrar mig lite nu, säger Fredrik Wikingsson.

Kungen verkade i alla fall uppskatta Fredriks artiga agerande.

– När kungen väl kom in så sa den här kvinnan "Det här är Fredrik, han gav upp sitt säte för dig." Då nickade han, men det var ingenting. Våra blickar möttes, berättar Fredrik som kanske förväntat sig något mer, vilket han också passade på att skämta om.

– Jag sa till henne såhär "Isåfall räknar jag iskallt med att jag blir bjuden till slottet och får en medalj" Det fattade hon inte alls.

– Hade jag gjort om det hade jag sagt "Hörni, det här är väl inget problem. Kungen kan väl sitta där bak."

Ja, nästa gång får kungen helt enkelt hoppas att det inte är Fredrik Wikingsson som råkat få den bästa platsen på planet!

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar
Podd- och tv-duon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Foto: TT/Skärmdump, Instagram

Annons