Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kris på SVT inför drottning Elizabeths begravning – kanalen nedringd

15 sep, 2022, 07:32 
Drottning Elizabeth

Oroliga människor hör nu av sig till SVT och undrar!

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Drottning Elizabeths död har påverkat en hel värld och många sörjer den populära monarken. De senaste dagarna har tusentals människor sökt sig till drottningens smultronställen för att lämna blommor och meddelanden.

På måndag den 19 september begravs hon. Det blir Storbritanniens första statsbegravning sedan Winston Churchill 1965 och man kan räkna med fulla gator i London och fullt medieuppbåd.

I Sverige räknar nog många med att kunna se begravningen på SVT. Men just nu syns inte några planer för drottning Elizabeths sista vila i tv-tablån.

Paniken på SVT inför begravningen

Under torsdagsmorgonen säger SVT:s marknadsdesk till Svensk Damtidning att förhoppningen är att kunna sända begravningen, men att man inte har något besked att lämna i detta nu.

Annons

– Vi vet ju ingenting själva. Vi sitter här på morgonen och bara väntar på svar. Alla sitter och väntar och tänker varför, men det måste vara något som gör att de inte får till det. Tyvärr har jag inget svar. Så fort vi får reda på det slänger vi ut informationen på alla håll och kanter.

SVT nedringda: ”Många som hört av sig”

Flera personer på SVT arbetar febrilt för att begravningen ska kunna sändas i kanalen på måndag. Under tiden blir SVT nedringda av människor som är oroliga för att inte kunna se sändningen.

Jag tror att många räknar med att se begravningen i SVT. Kan det bli så att det inte blir något?

– Jag kan inte svara på det. Jag har inget svar på det. Ingen vet. Det är många som hört av sig om detta. Om tio minuter kanske det låter annorlunda, men just nu är det så här tyst. Om allting går normalt kommer vi sända, men det går inte säga innan vi vet. Det gäller all tablå.

Foto: TT

Annons