Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Krister Henrikssons beslut med frun Cecilia – efter 34 år ihop

17 apr, 2022, 08:00 
Ola Brising
krister henriksson
Skådespelaren och hans fru har varit gifta ända sedan 80-talet. Men för snart sju år sedan valde de att flytta isär.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 12!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 12!

Krister Henriksson, 75, har berättat om hur han träffade sin fru Cecilia Nilsson, 64, i Expressen:

– Det är jättebanalt och jag avskyr egentligen att säga det, men vi träffades förstås på teatern.

Samtidigt förklarade han vilket fint stöd frun är och har varit för honom sedan de gifte sig 1988:

– Hon är min livskamrat, ett bra ord mellan oss är evig kärlek. Och det är och har alltid varit en fördel att min partner har samma yrke.

Trots de starka kärleksbanden valde makarna dock att flytta isär 2015. En av anledningarna till detta var enligt Krister att deras gemensamma son Tobias, 32, blivit vuxen för länge sen och flyttat hemifrån.

Parets beslut att flytta isär

– Vi är särbos, men kan se varandra genom våra fönster. Vi tyckte det var bra, men vår omgivning reagerade direkt och undrade om vi skulle skiljas. Det ska vi inte, men nu när barnen är stora och har flyttat så kan vi anpassa oss till den livssituation som är bäst, har Krister förklarat.

Annons

Sedan ett tidigare förhållande har han även de sedan mycket länge vuxna döttrarna Jenny, 48, och Stina, 45. Men det var inte bara Krister som tyckte det var en bra idé att han och frun skulle bo separat. Även Cecilia var positiv till att börja leva var för sig. Hon har berättat om fördelarna med att bo isär i SVT-dokumentären ”Porträtt av Krister Henriksson”:

– Man sitter inte kollar mobiler eller tv, utan man bestämmer sig för att ses. Det är en fördel, för det är mycket slentrian i ett umgänge också. Att man nästan är tillsammans, men gör en massa saker vid sidan av.

Foto: TT

Annons