Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristian Luuk påkommen efter händelsen i På spåret - SVT tvingas förklara sig

21 dec, 2022, 18:00 
Ibraheem Alsalman

En incident har väckt reaktioner. Nu tvingas SVT gå ut och förklara sig.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Nu har en ny säsong kickat i gång och det är som vanligt Kristian Luuk och Fredrik Lindström som ställer de svåra frågorna.

Tävlingen delas upp i tre grupper, och varje grupp har ett eget husband. Bland alla deltagare finner vi Ina Lundström och Hanna Hellquist, Hasse Aro och Camilla Läckberg och Jason Diakité och Marcus Samuelsson.

Luuk och Lindström har lett programmet i hela 15 år, och inför den här säsongen sa Luuk att han börjar se slutet. Nästa säsong kan mycket väl bli hans sista.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa.

Men nu har en incident i det senaste avsnittet av det omåttligt populära programmet väckt reaktioner.

Annons

Kristian Luuk påkommen efter händelsen i På spåret - SVT tvingas förklara sig

För det var i starten av grupp två i ”På spåret” den 16 december, där Camilla Läckberg och Hasse Aro mötte Emma Peters och Christopher Garplind, som "felet" upptäcktes.

”Vi reser i kättersk provins i uppriktigt land mot stad där flygbussen är ett viktigt fordon", löd motiveringen till ledtrådet.

Rätt svar var Toulouse.

Men det fanns ett problem. Ledtråden användes redan i finalavsnittet 2016, rapporterar Aftonbladet.

Tidningen har varit i kontakt med SVT som förklarar:

”Det stämmer att ledtråden har använts förut. ’På spåret’ har en lång historia och ett digert arkiv och skäms inte för att utnyttja detta. Finns det frågor och formuleringar som redaktionen bedömer är starka nog att återbruka så ser vi inget problem med det”, skriver deras pressavdelning i ett mejl.

Även domaren Fredrik Lindström är inne på samma spår.

– Det är nog sånt som händer att man kommer på samma tanke. Vi för inte dagbok över alla våra gamla ledtrådar, säger han och fortsätter:

– Rent teoretiskt tycker jag inte att det är något problem. Det tror jag har hänt förut att vi använder ledtrådar som vi har använt tidigare. Människors kunskaper om en stad som Toulouse är något begränsade, så vi har nog inte så himla många ledtrådar att välja på.

Annons