Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristian Luuks liv efter skilsmässan från Carina Berg – beslutet för sonen Holger

25 apr, 2021, 15:00 
Lars Johansson
Kristian Luuk – så ser hans liv ut efter skilsmässan från Carina Berg
Carina Berg och Kristian Luuk gick skilda vägar 2016. Tillsammans har de sonen Holger, 11.
Carina Berg och Kristian Luuk var innan skilsmässan Sveriges hetaste kändispar. Hon gick vidare och skaffade högprofilerad man och två nya små barn – men hur gick det för honom privat?
– Det har varit höga toppar och låga dalar, glada dagar och ledsna dagar, berättade Kristian om separationen i egna programmet ”Luuk & Hallberg”.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Kristian Luuk, 54, och Carina Berg, 43, var Sveriges hetaste kärlekspar.

De träffades 2005 under arbetet med gemensamma programmet "God natt Sverige". Hon handplockades av honom till produktionen, som blev hennes tv-debut. Formatet blev ingen jättesuccé, och lades ner.

Men bakom kulisserna slog det gnistor.

Carina Berg berättade i tidningen Yourlife att hon omedelbart visste att Kristian Luuk var den rätte. Det sa klick.

– Det behövdes inte mer än en månad från hej till oj, hej! Det är så himla enkelt när man skrattar ihop jättemycket hela dagen.

– Jag kände det väldigt starkt när jag blev ihop med Kristian, att jag ville ha barn med honom.

Men det fanns ju ett problem.

Luuk och Berg hade andra relationer när de träffades

Båda hade fasta relationer, Kristian Luuk var gift och hade två barn.

– De fanns där trots att det var mitt "fel" att vi skildes, det var jag som lämnade. Glöm heller inte att jag hade en kudde att landa på, Carina gjorde samma resa som jag, har han berättat för tidningen Vi.

Annons

Efter diverse smusslande gifte sig så paret under stort hemlighetsmakeri vid Lucia 2008. Bara några speciellt inbjudna var på plats.

Kristian Luuk var gift med Carina Berg
Kristian Luuk och Carina Berg på röda mattan 2015, året innan skilsmässan. Nu är hon gift med fotbollsspelaren Erik Berg.

– Eftersom vi är så offentliga vill vi göra de här privata sakerna väldigt intimt och litet, sade Kristian Luuk i Aftonbladet.

De bedyrade sin kärlek till varandra i en rad intervjuer följande åren och fick sonen Holger, idag 11, tillsammans. Paret valde tidigt att inte visa upp Holger i offentligheten – ett beslut som de håller, än i dag.

Men säg den lycka som varar för evigt.

Ryktena hade funnits där under en längre tid. Och så 2016 slog Instagraminlägget ner som en bomb. Kristian Luuk och Carina Berg meddelade:

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Efterson det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här.".

Annons

Kristian Luuk och Carina Berg la locket på om skilsmässan

Det forna paret hade för att lägga locket på ytterligare kring skilsmässan även ringt runt till en rad av sina kända kompisar och bett dem att inte prata om det hela.

Året efter träffar Carina Berg fotbollsproffset Erik Berg, då Johansson. Blixten slår ner igen och de gifter sig i december 2018 i Vemdalen.

Sedan dess har de skaffat två barn tillsammans, lille Otto och en månad gamla Juno Karin Elsa, och visat upp sin kärlek i tv genom Kanal 5-produktionen "Bergs drömkåk. Hela familjen är flitigt förekommande i sociala medier och Carina Berg pratar mer än gärna privatliv i sin och Carolina Gynnings gemensamma pod.

För Kristian Luuk blev åren efter skilsmässan från Carina Berg tyngre. Visst spekulerades det om flickvänner och nya bekantskaper, men ingen ny stadig relation har presenterats.

När sångerskan Melissa Horn 2019 gästade hans pratprogram "Luuk och Hallberg" sa Kristian till henne:

Annons

– Jag ska direkt erkänna, de senaste tre åren har du fyllt en stor funktion i mitt liv. Jag skilde mig för tre år sedan och det har varit ganska rörigt. Det har varit höga toppar och låga dalar, glada dagar och ledsna dagar, och på de ledsna dagarna då har jag lyssnat väldigt mycket på dig.

– Jag har räknat ut att jag nog har gått 300 kilometer med dig i mina lurar.

Kristian Luuk berättar om svåra tiden efter skilsmässan

När en lyssnare sommaren innan ringde in till P4-programmet ”Karlavagnen” och frågade om Kristian Luuk kommit över skilsmässan svarade han:

– Det skulle jag inte säga.

Luuk berättade då också att tiden efter en separation är svår.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen.

Både Kristian Luuk och Carina Berg bor i centrala Stockholm, något som underlättar logistiken kring gemensamme sonen Holger.

Han syns till skillnad från sina yngre halvsyskon i princip inte alls på nätet. En gång har han skymtat förbi på Carina Bergs Instagram, då i bakgrunden med en tröja för ansiktet.

Hon har tidigare på en rak fråga från Nour El-Refai förklarat varför hon inte lägger upp bilder på samtliga sina barn:

"Har 1000, men storebror jobbar inte Insta".Annons