Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristian Luuks ord om nya På spåret-deltagaren väcker reaktioner

29 sep, 2023, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Kristian Luuk

Nu släpps fler deltagare till nästa säsong av På spåret och tittarna är snabba på bollen.

Annons
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Det efterlängtade och populära programmet På spåret har premiär först den 3 november i SVT, med redan nu börjar medverkarna avslöjas.

Först ut att presenteras var radioprofilerna Gry Forsell och Jonas Rhodiner. Kristian Luuk var gäst hos ”Gry Forsell med vänner” i Mix Megapol när nyheten släpptes den 26 september.

”Ni kommer att vara med i programmet som sänds den 15 november. Det ger er ett antal månader att börja öva”, sa han då.

Kristian Luuk: ”Vem är vi på väg till?”

Under fredagsmorgonen kom så en ny hint om nästa deltagare. Den här gången via en video på Kristian Luuks instagram med texten ”Ledtrådar till en av höstens tävlande. Kan du gissa vem det är?”

I bild ser vi Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret-studion samtidigt som vi färdas snabbt längs ett tågspår. Luuk tittar in i kameran och frågar ”Vem är vi på väg till?”

Annons

För 10 poäng:
Vi reser mot en person som gjorde en riktig tavla på Friidrotts-EM 2006 och som förr ofta intog lotus-ställning.

8 poäng:
Vår person, som skolats i Toscanas huvudstad, har redan skördat frukten från kunskapens äppelträd. Någon slags vits med det är det lämpligt nog.

6 poäng:
Vår stående skojares mångåriga reserfarenhet har inte gått spårlöst förbi men hen har också kört sitt eget race. Då var det bra liv i studion.

Följarna reagerade snabbt

Kristian Luuks följare var snabba på bollen och förstod vem det var tala om. Lyckan var ett faktum:

”Peter Apelgren såklart!”, ”Ni är efterlängtade-äntligen”, ”Hurra!” och ”Välkommen tillbaka Peter!” var kommentarer som kunde ses på inlägget.

För den som inte listat ut alla ledtrådar än kommer de här:

Apelgren var med på invigningen av Friidrotts-EM 2006 där han målade en Picassotavla på bara några minuter. Han är även känd för sin karaktär Leif ”Lotus” Olsson som är en parodi på allas vår Leif ”Loket” Olsson.

Han studerade på en konstskola i Florens som sjuttonåring och har efternamnet Apelgren ­– äppelträd, äppelgren, Apelgren.

Han är en stand-up komiker som tidigare varit med och vunnit På spåret 2011, samt var en av stjärnorna i humorprogrammet ”Rally” i P3.

Peter Apelgren
Peter Apelgren är redo att inta båset igen!

Foto: Karin Törnblom / TT

Annons