Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristin Kaspersens tårfyllda ord om sista stunden med Lill-Babs: "Vi visste"

03 apr, 2024, 19:30 
Kristin Kaspersen hyllar sin mor, 6 år efter att hon gått bort.
Annons

Den tredje april är det sex år sedan den älskade Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort 80 år efter efter en tids sjukdom. Än idag sörjs hon av ett helt folk, och familjen.

Nu delar Kristin Kaspersen ett känslosamt inlägg för att hylla sin mamma.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Sex år sedan Lill-Babs fick bort – sjukdomskampen

Lill-Babs dödsbesked slog ned som en bomb i Sverige. Hon var aktiv, och pratade glatt om sina planer för framtiden men drabbades i mars 2018 av akut hjärtsvikt. Det var bara några dagar innan hennes 80-års dag, och Lill-Babs lades in på sjukhus.

Hon tvingades ställa in konserter, men förhoppningen var att hon snart skulle vara tillbaka uppe på scenen. Däremot vände det snabbt när man i en undersökning upptäckt att Lill-Babs drabbats av elakartad cancer.

Annons

Familjen hade en önskan att hålla hennes hälsotillstånd privat, men en stor 80-års fest var planerad att hållas, och man behövde således informera om vad som pågick:

– Det gjorde att vi var tvungna att gå ut och berätta då, vi sa i och för sig att hon hade hjärtproblem, vilket fanns i botten också, men vi berättade inte om cancern, har Kristin berättat i en podcast.

Kristin Kaspersens starka ord om mamma Lill-Babs

Nu har det alltså gått sex år sedan Lill-Babs somnade in. På Instagram berättar dottern Kristin Kaspersen om sorgen, och den sista stunden med sin mamma:

– För 6 år sedan satt vi och åt frukost på sjukhuset. Monica var på väg, jag och Malin satt med din sminkväska och delade hennes saker i tre små högar. Vi visste.Strax efteråt kom sköterskan och sa att mamma rosslade så hon gick och hämtade vätskedrivande. Jag gick före Malin in till dig, och där låg du fridfullt och hade somnat in.

– Älskar dig mamma, världens finaste mamma och den bästa mormor mina barn kunnat få. ❤️❤️❤️, avslutar hon inlägget.

I kommentarsfältet svämmar det över av kärlek från nära och kära, och folk som uppskattat Lill-Babs på håll.

Foto: TT

Annons