Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristin Kaspersens speciella upptäckt efter alla år: "Gjorde några tester..."

26 nov, 2023, 20:45 
Kristin Kaspersen har gjort ett test, och upptäckt saker om sig själv. Nu delar hon med sig av beskedet till följarna.
Annons

Kristin Kaspersen är en riktig veteran i tv-branschen, och har med åren blivit en älskad profil i rutan. Dessutom är hon riktigt poppis på sociala medier, och har en bit över 270 tusen följare på Instagram.

Där har hon nu ett besked att ge sina fans – hon har nämligen gjort en upptäckt om sig själv.

Kristin Kaspersens dilemma i kärlekslivetBrand logo
Kristin Kaspersens dilemma i kärlekslivet

Kristin Kaspersens upptäckt efter alla år – berättar nu

Kristin berättar att hon alltid känt sig lite udda som föredrar att vara hemma och vila, speciellt efter en vecka med mycket jobb. Hon ligger gärna på soffan en lördag kväll och laddar batterierna.

Annons

Samtidigt ser hon hur hennes vänner är ute i vimlet och har kul, och det har fått henne att känna sig tråkig.

– Jag är ju social! Varför ligger jag på soffan när mina vänner är på event?” Är något jag ibland tänkt, skriver stjärnan på Instagram.

Och nu så, efter alla år, har Kristin fått sig en förklaring till det hela. Hon berättar att hon läst på om högkänslighet, något hon aldrig någonsin tänkt på förut.

– Gjorde några tester på nätet och enligt dom är jag högkänslig, utan någon tvekan, berättar Kristin.

David Lindgren och Kristin Kaspersen under finalen av Let's Dance
Kristin har haft ett hektiskt år. Hon hoppade in och ersatte Petra Mede som programledare i Let's Dance i sista minuten.
Annons

Kristin Kaspersens nya insikt efter upptäcken

Så vad innebär det egentligen att vara högkänslig? Kristin skriver även att det inte är någon diagnos, utan bara ett sätt att vara på. Det är forskaren och psykologen Elaine Aron som introducerat begreppet högkänslig, och hon menar att man föds med ett känsligare nervsystem.

Det kan i sin tur påverka hur man är som person, precis som Kristin beskriver att hon behöver mer tid för sig själv. På sajten Land beskriver läkaren Anders Hansen det som att "volymknappen för känslorna vara uppskruvad."

Annons

Nu när Kristin upptäckt att hon är högkänslig, förstår hon bättre varför hon ibland bara vill ligga hemma i soffan – och hon ska sluta känna sig tråkig för det.

– Jag ska bara bli bättre på att se mina styrkor i det, för de är så många, men just återhämtningen är viktig. Att känna in mycket i sin omgivning tar mycket energi, men jag är så tacksam för att jag kan känna och ex har förmåga att känna in de rum jag går in i, skriver hon och avslutar inlägget:

– Det är så spännande att lära mig mer om sig själv och om andra. Vilka krafter jag har… och nu ska jag börja använda dom på ett ännu bättre sätt.

Foto: TT/Instagram

Annons