Kritik mot att Siw Malmkvist stoppas i Let's Dance: "Skam"

David Hellenius får inte intervjua Siw mer den här säsongen

Siw Malmkvist stoppas från TV4-succén Let's Dance.TV-krönikören Anders Björkman tycker att tv-kanalen fattat ett själviskt beslut.

Let’s Dance är en av Sveriges mest folkkära underhållningsprogram. Det lät därför som en perfekt kombination när Siw Malmkvist, en av Sverige mest folkkära underhållare, meddelade att hon skulle vara med i årets säsong.

Men så kom coronaviruset – och allt ställdes på ända. Siw har nämligen hunnit fylla 83, vilket innebär att hon ingår i virusets riskgrupp. TV4 fick kalla fötter och beslutade sig för en blixtjustering.

Siw Malmkvist stoppas från att vara med i Let’s Dance

David Hellenius får inte intervjua Siw mer den här säsongen

David Hellenius får inte intervjua Siw mer den här säsongen.

Siw stoppades helt sonika från att delta i Let’s Dance.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu i stället är varmt välkommen till nästa säsong, sa programmets exekutiva producent Fia Fång till Expressen.

“Tänkte mer på sig själva”

Men beslutet har inte varit okontroversiellt. Nyligen framfördes kritik från en riktigt tung, senior röst i Nöjes-Sverige. Anders Björkman, Expressens legendariske tv-krönikör, skrev en passus om Siw i sin krönika om Let’s Dances första avsnitt för säsongen. I den gjorde han tydligt klart vad han tycker om TV4:s agerande i frågan.

“Jag saknade Siw Malmkvist. Hon hade bidragit med gott humör och god fysik. Det var ängsligt av TV4 att skicka hem den äldste deltagaren. Jag har en känsla av att TV4 tänkte mer på sig själva, på den kritik de kunde få, än på Siw Malmkvist. Ett utslag av Corona-skam?”, skriver Anders Björkman.

Därför pausas Let’s Dance

Nu rapporterar Expressen att veckans avsnitt av Let’s Dance, fredagen 27 mars, är inställt. Anledningen är att deltagaren Anders Jansson har insjuknat. Tidigare har TV4, med coronaviruset i åtanke, beslutat att programmet ska spelas in utan publik.

Här är alla deltagare i Let’s Dance 2020

Startfältet i årets upplaga av Let’s Dance ser ut som följer: Liberalernas tidigare partiledare Jan Björklund, 57, kändisdottern och influencern Penny Parnevik, 23, före detta fotbollsproffset Anders Svensson, 43, tv-profilen och läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, influencern Alice Stenlöf, 23, tv-profilen Bathina Philipson, 41, artisten Andreas Lundstedt, 47, skådespelaren och sångerskan Sussie Eriksson, 57, och artisten John Lundvik, 37.

 

LÄS OCKSÅ: Bathina Philipson om Aje, pengarna och barnen