Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritikstorm mot Let's Dance efter händelsen i sändning: "Så jävla sjukt"

02 maj, 2022, 08:00 
Let's Dance 2022

Nu uttrycker tittarna sitt missnöje – och håller inte tillbaka.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

I lördags var det som vanligt dags för Let's Dance, och dansparen tävlade om en plats i kvartsfinalen. Det börjar med andra ord dra ihop sig, och nu är det inte långt kvar tills vi får se vem som kammar hem glasskon.

Det var tv-profilen Markus Granseth som fick lämna tävlingen efter en duell mot komikern Filip Dikmen, och det återstår bara fyra par i tävlingen. Men det var en händelse som fick tittarna att ryta ifrån.

Bråket bakom kulisserna

För många var kanske Let's Dance det första mötet med personligheten Filip Dikmen, men har var långt ifrån okänd innan tävlingen. På Instagram och Youtube har han hundratusentals följare, och har gjort sig ett namn med sin lättsamma humor och för att han inte ryggar från att lyfta allvarliga ämnen.

I programmet har han verkligen gjort succé. För andra veckan i rad fick han stående ovationer av den stenhårda juryn, och lyckades även kamma hem tre stycken tior – alltså full pott. Men det har inte varit utan motgångar. För Hänt har han berättat om konflikten med sin danspartner Linn som skedde innan en sändning.

Annons

– Vi tjafsade lite, vi bråkade lite, jobbigt. Men det löste sig. I och med att det krävdes sårbarhet från mig men hon var så hård och jag fattade ingenting. Jag kände mig sårbar, som Simba, säger Filip Dikmen till Hänt.

Som tur är löste sig konflikten snabbt, och Filip och Linn fortsätter att chocka juryn och publiken med sin dans. Men nu har tittarna reagerat på en händelse i helgens program.

Tittarna rasar

Filip Dikmen fick alltså högst betyg och stående ovationer för andra veckan i rad, men hamnade ändå i dansduell mot Markus Granseth. Att hamna i dansduell innebär alltså att man tillhör de två dansparen som fått minst röster av publiken, och därmed riskerar att lämna programmet.

Jurymedlemmen Tony Irving var snabb med att uttrycka sitt missnöje över att Filip hängde lös, efter sin succé.

– Jag är väldigt irriterad över att du står på trappan, säger Tony Irving i programmet och fortsätter:

Annons

– Du har dominerat den här säsongen, de här senaste veckorna är det du som presterar bäst. Jag har förhoppningar om att du står i finalen.

Och han är inte ensam om det. På Let's Dance-instagramkonto samlades tittare som var missnöjda med resultatet, och menade till och med att programmet var riggat eftersom den favorittippade Filip hängde löst.

"Det här måste vara riggat" Skriver en användare.

"Ja det verkar inte bättre..." Håller någon med om.

"Så jävla sjukt att Filip är i duell? Han är ju på en helt egen nivå jämfört med alla andra, fattar noll" Skriver en annan.

"Det är nåt som inte stämmer. Plötsligt handlar det inte om dans längre" Skriver en tredje.

"Uppgjort innan... räknas rösterna överhuvudtaget" Instämmer en fjärde användare.

Foto: TV4

Annons