Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Raseri mot SVT – efter bilderna i lucköppningen till julkalendern

03 dec, 2022, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

SVT:s lucköppning och julkök rör upp starka känslor bland tittarna.

Annons
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!Brand logo
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!

SVT:s årliga julkalender är nu i full gång och i år går den under namnet Kronprinsen som försvann. Även om vissa menar att den är aningen för läskig för barn, så är majoriteten hittills positivt överraskade.

Men det som efterföljer är däremot desto fler kritiska mot. Det rör sig nämligen om lucköppningen där segmentet julköket ingår.

Julkalendern, Lucköppningen och Julköket

På torsdagen den 1 december drog julkalendern i gång och kommer nu sändas varje dag fram till jul – och det innebär förstås även att lucköppningen börjat. Barnens julvärd Markus Granseth öppnar varje dag en lucka till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Men på fredagar, lördagar och söndagar fortsätter lucköppningen med julköket, där det i år "lagas mat på snedden" med en ny svensk kändis i köket varje gång. I årets första julkök var Eva Röse gäst.

Annons

Men segmentet går inte hem hos alla.

På SVT:s Facebook-sida väller nu de kritiska kommentarerna in. Många, stora som små, menar att det är "höjdpunkten på julkalendern", men det är också många som menar att det är "trams" och "matsvinn".

Markus Granseth och Eva Röse "lagar mat" i julköket. Foto: SVT

Tittarilska mot SVT

"Varför SVT ? Varför ska ni visa detta slöseri av mat i år igen? Vart någonstans i den idén tyckte ni att det är ett kul och bra upplägg att slänga bort så mycket mat?", skriver en upprörd person och får medhåll:

"Nu har detta matsvinn pågått i flera år i julkaledern hos SVT HUR kan man låta detta pågå? Vi har ett pågående krig i vår närhet och svält över hela världen. I år kämpar extra många barnfamiljer med att få ihop sin ekonomi och kunna ha mat på bordet. Är det detta public service och våra skattepengar skall gå till? Skärpning Sveriges Television!!"

"Grisa med mat det är inte ok"

Ja, och andra menar att det bara är löjligt.

"Trodde vi skulle slippa Denna skiten i år. Att SVT äntligen kom med något nytt."

"Alltid detta överdrivna trams som inte är kul alls"

Foto: SVT

Annons