Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronérs jubel efter tittarbeslutet – så bräcker han Lasse Holm

31 okt, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Lasse Kronér, Lasse Holm
Lasse Kronér har gått från efterträdare till konkurrent till Lasse Holm.
Annons
Pernilla Wahlgrens panik-sms efter intima ”Let’s dance”-avslöjandetBrand logo
Pernilla Wahlgrens panik-sms efter intima ”Let’s dance”-avslöjandet

Kampen om tv-tittare är en ständigt aktuell punkt hos mediehusen. Kanske är den till och med mer aktuell nu än någonsin med tanke på alla sparpaket och nedskärningar?

Lasse Kronér och Lasse Holm i symbios

Lasse Kronér har varit programledare för det populära musikprogrammet Doobidoo sedan programstarten 2005. Doobidoo är en utvecklad variant av programmet Diggiloo som startades och leddes av Lasse Holm 1998. När Kronér tog över programmet byttes namnet till Doobidoo och Diggiloo flyttade ut på vägarna i en sommarshow tillsammans med Holm.

Den enda egentliga skillnaden mellan det gamla och nya programmet är att Diggiloo hade ett större fokus på melodifestivalen medan Doobidoo fokuserar lika mycket på alla typer av populärmusik.

Annons

Både Doobidoo och Diggiloo har varit riktiga framgångssagor med stora publiker. Trots att Doobidoo fick byta sändningsdag från fredag till lördag i fjol har siffrorna legat i topp.

Sussie Eriksson, Lasse Kronér och Robert Gustafsson
Sussie Eriksson, Lasse Kronér och Robert Gustafsson busar ihop i Doobidoo 2022.

– Det är helt osannolikt. Premiäravsnittet sågs av närmare 1,3 miljoner. Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, sa Lasse Kronér till Aftonbladet då.

Lasse och Lasse har inte behövt tävla om publikens intresse eftersom de inte konkurrerat med varandra. Tv-tittarna och showbesökarna har kunnat ge sin tid till bägge parter och Doobidoo och Diggiloo har kompletterat varandra.

Lasse Kronér vs. Lasse Holm

Nu har det däremot uppstått en konkurrens mellan Lasse och Lasse.

I årets säsong av Så mycket bättre är Lasse Holm en av deltagarna. Programmet sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 – exakt samma tid som Lasse Kronér underhåller publiken i Doobidoo på SVT. Publiken ställdes inför ett val.

...och valet var tydligt. Aftonbladet kunde idag redovisa förra veckans tittarsiffror i Tv-toppen där Lasse Kronér och hans Doobidoo kom ut som en tydlig vinnare.

Doobidoo kom på en fjärdeplats med 906 000 tittare medan Så mycket bättre hamnade på en femteplats med 835 000 tittare.

Foto: TT

Annons