Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vägrar ställa upp – har sagt nej

03 mar, 2022, 09:03 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fattat sitt beslut.
Annons
5 skandaler i "På spåret"!
5 skandaler i "På spåret"!

På Spåret är en institution i tv-världen. Just nu körs den fjortonde säsongen av programmet, som lockar i genomsnitt 2,7 miljoner tittare per avsnitt.

Man kan tycka att det borde vara hedersuppdragens hedersuppdrag att få tävla i programmet. Men det finns faktiskt en hel del kändisar som tackar nej.

Victoria och Daniel vägrar vara med

Det har programledaren Kristian Luuk avslöjat i en intervju med nyhetsbyrån TT.

– Det är många som inte vågar vara med, säger Kristian.

– Det är många som har prestigeyrken där de inte kan blotta okunskaper och det kan man förstå.

Domaren Fredrik Lindström avslöjar i samma intervju att På spåret-redaktionen utvecklat en speciell taktik för att få tvekande kändisar att ställa upp. Man kör ett så kallat testprogram, där de potentiella deltagarna får testa på formatet, fast med en viktig skillnad: de slipper nervpressen som kommer med en miljonpublik.

Annons

– Det har varit lättare att locka folk när de har fått testa hur det är, säger Fredrik i intervjun.

Fredrik får en väldigt pikant fråga i intervjun: vad har ni för favoritnamn som tackat nej?

"Försöker alltid få med"

Svaret avslöjar att På spåret-redaktionen har gjort ett försök att få med kronprinsessan Victoria på tåget (om ni ursäktar ordvitsen).

– Vi försöker alltid få med Leif GW Persson, liksom Göran Persson och Anitra Steen. Och kronprinsessan Victoria och prins Daniel, men sådana namn tackar nej, säger Fredrik.

Så vad tror vi om Victoria och Daniel i På spåret? Så här säger vår mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén.

– Det vore såklart jättekul, men jag har väldigt svårt att se det hända. Om vi kollar runt i världen hittar vi ytterst få exempel på att kungligheter ställt upp i liknande lekprogram. Däremot tror jag att både Victoria och Daniel skulle göra väldigt bra ifrån sig i just På spåret. Man ska tänka på hur deras vardag ser ut. De måste ständigt läsa på inför sina uppdrag, som är av en väldigt bred natur, så de kan lite om väldigt mycket, kan man säga. Jag tror att många par skulle få svårt att matcha kronprinsessparet, säger Ellen.

Annons