Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Laila Bagges ilska efter kritiken – nu säger hon ifrån

08 feb, 2022, 16:30 

Laila Bagge är en av fem kvinnor vi får följa i programmet Svenska powerkvinnor i TV3.

Annons
Laila Bagge om kraschen efter inspelningen - och stödet från KoroshBrand logo
Laila Bagge om kraschen efter inspelningen - och stödet från Korosh

Ett av de mest uppmärksammade programmen i förra årets tv-tablå var Svenska powerkvinnor i TV3, där vi får följa fem framgångsrika kvinnliga entreprenörer i deras vardag.

Laila Bagge är både initiativtagare till och deltagare i programmet och hon blev chockerad över den uppmärksamhet det väckte.

– Det fick ju ett eget liv där, svenska powerkvinnor. Så mycket debatter åt olika håll och politiker lade sig i allt möjligt. Jag blev ganska chockad faktiskt, säger Laila.

– Det blev sån diskussion om vem som är en powerkvinna och är det verkligen vi? Det blev på en så fånig nivå. Jag gick till TV3 och hade en idé om att man skulle följa kvinnor i sitt företagande och entreprenörskap. Det är för att jag personligen brinner för det och det behövs fler förebilder, fortsätter hon.

Annons

Laila lyfter det faktum att i Sverige är bara 26 procent av de som driver egna företag kvinnor, vilket är tredje sämst i Europa.

– Det måste till ett trygghetssystem som gör att kvinnor vågar följa sina drömmar och ska kunna få barn ändå. Killar hoppar och tänker att det får lösa sig, medan kvinnor har ett annat säkerhetstänk.

– Därför var det viktigt för mig att lyfta just entreprenörskap och företag. Vill man lyfta andra powerkvinnor går det jättebra att göra det, men nu valde jag detta. Sen var det som att vi var tvungna att stå till svars för namnet på programmet. Vilket det är kanalen som har satt, vi har inget med det att göra.

I årets säsong får vi återse de fem ”powerkvinnorna”, ett gäng som förutom Laila även består av författaren Camilla Läckberg, 47, läkaren Mouna Esmaeilzadeh, 41, komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, och influencern Antonija Mandir, 26. Under inspelningens gång har de fyra kvinnorna kommit nära varandra.

– Det gjorde vi verkligen, vi har även träffats efteråt och haft middagar tillsammans utan kameror. Det är kul och jag tycker det är väldigt kul att vi valde olika kvinnor i olika åldersgrupper och med olika yrken, säger Laila.

Första avsnittet av Svenska powerkvinnor säsong 2 har premiär tisdagen den 8 februari klockan 21.00 i TV3.

Annons