Läkarens hemska besked till Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson efter kollen: "Jag svimmade"

Lars-Åke Wilhelmsson

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson har fått ett hemskt besked från sin läkare.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson har haft en riktigt tuff vinter. När han spelade den klassiska föreställningen "Glada änkan" i Gävle drabbades han plötsligt av ett akut diskbråck.

– Jag var helt svettig för att det gjorde så ont i högerbenet. Eftersom jag haft diskbråck förr kände jag igen smärtan och insåg att det bara var att ringa på ambulans, berättar Lars-Åke Wilhelmsson, säger han till Gefle Dagblad.

"I morse ramlade jag ihop på bad rums golvet efter det hade huggit till i disk bråcket och ner i benet. Svimmade nästan av då värken var obeskrivligt. Ringde ambulans och innan dom kom svimmade jag till en gång", skrev han om pärsen på Instagram.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson

Och det var bara början. När han satt i ambulansen på väg till akuten fick han ett covid-19-test som gav ett positivt utslag. Julen blev allt annat än fröjdfull för stackars "Babsan".

"God jul från en halt, diskbråckskadad dragqueen med covid-19 med sista versen-symtom utan smak och lukt!! Så konstigt mycket smakar utan smaksinnet. Tyvärr är värken kvar i höger ben. Och från vaden ner helt bort-domnad. Kan dock ikväll röra lite lite på två tår.. .", skrev Lars-Åke på Instagram.

Läkarens tråkiga besked – efter undersökningen

Diskbråcket är tydligen av det envisa slaget. Nyligen var "Babsan" på ett läkarbesök och fick då ett tråkigt besked från läkarna.

"Varit hos överläkare Martin Skeppholm på Ryggkirurgiskt Centrum vid Sofia hemmet. Det verkar som mina nerver och känseln ska försöka hitta ihop en tid framöver och det är bara vänta träna och hoppas att min dippfot och stor tå kommer igång. Just nu känns det väldigt trist. Med skönt med duktiga läkare!!", skriver Lars-Åke på Instagram.

Lars-Åke är en av landets mest populära dragartister och har varit med i Allsång på Skansen, After Dark och många andra shower och pjäser.