Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lance Hedman Graaf mystiskt försvunnen – kom aldrig tillbaka

20 feb, 2022, 07:27 

Lance Hedman Graaf åkte ur tävlingen i omgång tre, och efteråt var han spårlöst försvunnen.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!

Det blev mellodebutanterna Anders Bagge och Faith Kakembo som gick vidare direkt till final från Melodifestivalens tredje omgång. Favorittippade Lance Hedman Graaf slutade oväntat nog näst sist och åkte därmed ur tävlingen direkt.

På presskonferensen efteråt hände något oväntat. Artistens bord hade lämnats tomt och medierna möttes av beskedet att Lance hade gått på toa, men det stämde inte riktigt.

Artisten kom nämligen aldrig tillbaka efter sitt ”toabesök”. Aftonbladets reportrar gav sig ut på jakt efter stjärnan och hittade honom i restaurangen på hotellet som låg intill för att möta sin familj och sina vänner.

– Jag gick till presskonferensen och stod där ensam i hela 10 minuter. Ni lämnade mig, ingen ville prata med mig. Ni lämnade mig i sticket och då kände jag att jag är klar här, säger han till Aftonbladet.

Annons

Att åka ut är såklart tråkigt men inget som tar alltför hårt på Lance

– Jag tyckte att det här var hur kul som helst att få göra, vara med i den här karusellen. Jag fick ha en sjukt rolig releasefest för min låt som jag ändå tänkt att släppa.

Kvällens stora överraskning var Anders Bagge, som gick vidare med låten Bigger Than the Universe.

De enda gångerna vi har fått höra honom sjunga tidigare var under förra årets säsong av Masked Singer, där han ställde upp och uppträdde i förklädnad. Han berättade efteråt att utan sin fru Johanna hade han aldrig ställt upp.

– Hon är otrolig. Johanna för mig är jätteviktig i det här. Jag skulle inte kunna ta den här resan om inte hon var med, säger Bagge till Expressen.

Och det menar han bokstavligen. Ett av Bagges krav på SVT var att Johanna skulle få en specifik plats under hans uppträdande – en plats som han själv hade valt ut.

– Jag ville ha henne på högersidan. Det känns bra, det är en trygghet. Så jag kan slänga en blick på henne. Det är ändå henne jag sjöng för live senast, det var på bröllopet och det gick ju så då kan jag ju göra det en gång till, berättar han.

Annons