Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Landslagshjälten Amanda Ilestedts problem med utländska pojkvännen Rainar: "Inte mottaglig"

11 aug, 2023, 15:30 
Samuel Björn
Amanda Ilestedt
Amanda Ilestedt gjord idag sitt fjärde mål i mästerskapet.

Landslagsbacken gjorde imorse sitt fjärde mål i turneringen.

Annons
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotbollBrand logo
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotboll

Svenska damlandslaget gör just nu succé i fotbolls-VM i Australien. Efter morgonens 2-1 vinst mot Japan är laget nu klara för semifinal i mästerskapet, mycket tack vare stjärnan Amanda Ilestedt som imorse gjorde sitt fjärde mål i turneringen - från mittbacksposition.

En som säkerligen glädjer sig med Sverige och Amandas framgång i mästerskapet är den tyska fotbollstränaren Rainer Müller - han är nämligen landslagsbackens pojkvän. Amanda Ilestedt har tidigare berättat att det finns både för- och nackdelar med att ha en fotbollstränare som sin partner.

Andra plats i skytteligan

Sverige är hittills obesegrade i mästerkapet. Efter att ha joggat hem sitt gruppspel med tre raka vinster besegrade man USA i ett nagelbitande straffsparksavgörande i åttondelsfinal och nu senast Japan i en minst lika spännande uddamålsvinst.

Amanda Ilestedt
Måljublet efter Amanda Ilestedts avgörande 2-1 mål på övertid i första gruppspelsmatchen.

Ilestedt har som sagt inte bara varit stark defensivt utan har också steppat fram som lagets, kanske lite otippade, målskytt. Med fyra mål i turneringen kliver Ilestedt upp på en delad andra plats i mästerskapets skytteliga, endast ett mål bakom Hinata Miyazawa från just Japan.

Annons

Ilestedt har verkligen hittat formen till detta mästerskap, i hennes klubblag Paris Saint Germain har hon lyckats hitta nätet en gång under de senaste två åren. Att hon istället sparar sina mål till den gul-blåa tröjan är det många svenska fans som är glada för.

Coachning vid frukostbordet

En som kanske gett Amanda lite taktiska råd inför mästerskapet är pojkvännen Rainer - men frågan är hur mycket hon sånt fall lyssnat.

Succébacken berättade i en intervju med Aftonbladet förra sommaren om distansförhållandet med tysken. Han är nämligen tränare i Österrikiska Wolfsberger AC, men kommer till Paris så ofta han kan.

– Man längtar väldigt mycket förstås, men det går bra. Han stöttar mig och vet hur det är i det här speciella fotbollslivet. Det är mycket resor, man kan inte ta ledigt hur som helst och det har han en stor förståelse för. Han ger mig ett stort stöd, säger Amanda.

Amanda Ilestedt
Tisdag 15 augusti klockan 10:00 väntar Sveriges Semifinal-match mot Spanien.

Men att som spelare ha en tränare som partner kan göra det svårt att hålla isär privatlivet och karriären. På frågan om hon får coachtips vid frukostbordet svarar Amanda:

Annons

– Det får jag, men jag är inte alltid mottaglig...

Säger Amanda med ett leende och fortsätter:

– Han finns där om jag behöver det. Nu har han förstått att han inte kan snacka om allt direkt efter matcher som inte gått bra... i början var jag inte så mottaglig, det märkte han nog. Men ärligt, jag uppskattar det förstås!

Att som tysk ha en flickvän som gör succé med det svenska landslaget kan nog ge lite huvudbry för Rainer. Men nu efter att det tyska landslaget sensationellt blev utslagna i gruppen kan vi nog vara rätt säkra på vilka tränare hoppas tar hem guldet.

Annons