Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Långläsning! Brangelinas osannolika kärlekshistoria

22 sep, 2016, 11:27 
AvJohanna Lejon
Det började med den romantiska spionfilmen "Mr & Mrs Smith" 2003, där de spelade ett lyckligt gift par och avslutades ironiskt nog med spionfilmen "By the Sea", där de spelade ett par som genomgår en skilsmässa.
Annons
In the Land Of Blood And Honey Premiere - Paris

Vi talar såklart om kärlekshistorien mellan megastjärnorna Brad Pitt och Angelina Jolie som i förra veckan fick ett oväntat slut när det framkom att Angelina ansökt om skilsmässa och ensam vårdad av de sex barnen.

Men vi tar det från början.

“Brangelina” var inte bara Hollywoods bäst betalda par. De beskrevs även som paret som “nästan var för bra för att vara sant” och har under sina tolv år tillsammans inte bara skaffat sex barn utan också gjort karriär, byggt upp en förmögenhet, köpt en mängd hus, gift sig och startat en gemensam välgörenhetsorganisation. Lägg där till nya uppgifter om otrohet och droger och Hollywoodsagan är komplett.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Att de träffades under en filminspelning kan ju låta otroligt romantiskt, men problemet var bara att Brad vid den tidpunkten fortfarande var gift med “Vänner”-stjärnan Jennifer Aniston. Angelina hade nyligen adopterat den lille vietnamesiske pojken Maddox, 2, och var nöjd med att vara ensamstående mamma. Hennes äktenskap med den vilde skådespelaren Billy Bob Thornton hade krackelerat och han fanns inte längre kvar i bilden. Angelina ville satsa allt hon hade på sin son och har senare berättat i Vogue att hon inte hade några planer på att träffa någon ny, än mindre vara med en gift man.

Annons

– Jag visste inte exakt var Brad var i sitt privatliv. Men det var uppenbart att han var med sin bästa vän, någon han älskar och respekterar.

In the Land Of Blood And Honey Premiere - Paris

– Att vara intim med en gift man, när min egen far var otrogen mot min mor, är inte något jag skulle kunna göra. Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln på morgonen om jag gjorde det. Jag skulle inte bli attraherad av en man som skulle vara otrogen mot sin fru, sa hon.

Enligt Brad och Angelina hände inget under inspelningen, som innehöll många intima scener, men de förälskade sig där och då, något som faktiskt syntes och som läckte ut. Men det var inte förrän det börjar knaka rejält i fogarna mellan Brad Pitt och hustrun Jennifer Aniston, hela USA:s älsklingsskådespelerska som romansryktena tog fart på allvar. I januari 2005 separerade Brad och Jennifer och i mars lämnar Jennifer in en skilsmässoansökan.

Annons

Bara en månad senare, i april 2005, nådde de första privata bilderna på Brad Pitt och Angelina Jolie pressen. Bilderna togs tagna i Kenya och visade paret tillsammans med Angelinas son Maddox, då knappt fyra år. Romansen tycks vara ett faktum, men skådespelarna själva teg som muren. Ytterligare ett par månader senare publicerade tidningen W Magazine ett stort och påkostat photoshoot på Brad och Angelina i vilken de poserade som ett äkta par. När deras förhållande i verkliga livet kom på tal sa de dock ingenting.

In The Land of Blood and Honey Premiere - Paris

Jennifer Aniston berättar ungefär samtidigt i en intervju med Vanity Fair att hon har tagit oerhört illa upp av bilderna i W. Hon är ju dessutom fortfarande gift med Brad, skilsmässan har inte gått igenom än.

Annons

– Världen var chockad, och jag var chockad. Jag skulle vara en robot om jag inte erkände att jag har stunder då jag känner mig arg, ledsen och bortgjord.

I samma intervju säger Jennifer att Brad hela tiden sagt till henne att det inte hände något mellan honom och Angelina på filminspelningen av ”Mr. and Mrs. Smith”.

– Det finns mycket jag inte vet, och aldrig kommer att få veta, men just nu väljer jag att tro på vad min man säger, slår Jennifer fast i intervjun.

Angelina upptäckte tidigt att hon och Brad hade gemensamma drömmar och livsmål, men det var Angelinas son Maddox som, så att säga hjälpte till att ”seal the deal”.

– Plötsligt började han kalla Brad för pappa.

– Vi satt på golvet och lekte och hörde det båda två. Vi bara tittade på varandra. Det var en stor händelse som definierade oss.

FILE - Angelina Jolie files for divorce from Brad Pitt after 12 years together and requests custody of the couples six children

Under sommaren 2005 hämtade Angelina hem den sex månader gamla Zahara från Etiopien. Flickan var i mycket dåligt skick när hon kom till USA, men repade sig snabbt. Det sades att hennes biologiska mamma hade dött i aids, men efter att adoptionen gått igenom trädde den 18-åriga Mentewab Dawit fram och berättade att hon inte hade dött, utan rymt hemifrån och lämnat sin baby till sin familj som inte kunde ta hand om den. Zahara, som sägs hata det offentliga och ofta ger paparazzis onda ögat har flera gånger sagt att hon vill åka och bo med sin biologiska mamma i Afrika, uppger amerikanska tidningar.

Annons

I oktober 2005 går Brads och Jennifers skilsmässa igenom och bara tre månader senare bekräftar Angelina att hon väntar sitt och Brads första barn ihop. I samma veva byter Angelinas två adopterade barn, Maddox och Zahara efternamn till Jolie-Pitt och bara dagar därefter adopterar också Brad barnen.

Den 27 maj 2006 föds parets dotter Shiloh Nouvel Jolie-Pitt på ett privatsjukhus i Namibia. Hon var världens mest omskrivna baby, redan innan hon kom till världen. Paparazzifotografer hade grävt ner sig i sanden runt privatsjukhuset, men vakterna gjorde sitt jobb och paret fick vara i fred, något de sedan vara tacksamma för. Den första bilden på Shiloh sålde de till People magazine för 65 miljoner kronor och pengarna skänktes till Unicef. Shiloh är idag en riktig pojkflicka och sägs ha sagt till sina föräldrar att hon identifierar sig som pojke och också vill bli sedd så.

FILE - Angelina Jolie files for divorce from Brad Pitt after 12 years together and requests custody of the couples six children

Åren som följer skulle familjen utökas med ytterligare tre barn. Sonen Pax Thien, adopterades från Vietnam 2007, och tvillingarna, sonen Knox Léon och dottern Vivienne Marcheline, födde Angelina i Nice i juli 2008. Bilderna på dem såldes för rekordsumman 140 miljoner till People och Hello! Pengarna gick rakt in i The Jolie/Pitt Foundation, som hjälper utsatta barn i världen.

Annons

De var nu en riktig storfamilj och hade minst sagt annorlunda uppfostringsmetoder. En av parets före detta barnflickor förklarade för Star Magazine att familjen levde ett slags lyxigt hippieliv.

– Angie tror inte på regler. Hon tycker det är viktigt att barnen har frihet, men det funkar inte alltid så bra, sa barnflickan.

En annan sak var barnens skolgång där Jolie inte ville att barnen skulle följa scheman, utan bara läsa ämnen de tyckte var roliga och skippa det övriga. Det råder ett ständigt kaos, men Brad säger i intervjuer att han älskar det och inte kan vara utan sina barn. 2009 kom att bli ett bra yrkesår, där Brad hyllades för sina insatser i “Inglourious Basterds”, men samtidigt ett jobbigt år privat eftersom en inofficiell biografi om Brangelina påstod att han var otrogen mot henne. Paret stämde tidningen News of the world, som påstod att de hade gjort slut och Angelina kände sig tvingad att försvara sin relation med Brad.

Annons

– Brad och jag älskar att vara tillsammans. Vi njuter av det, vi behöver det och vi ser alltid till att hitta tid för varandra. Vi pratar mycket och det är väldigt viktigt i en relation. Om jag och Brad är starka och lyckliga, så blir våra barn det också.

FILE - Angelina Jolie files for divorce from Brad Pitt after 12 years together and requests custody of the couples six children

2011 jobbade de ihop i Angelinas regidebutfilm “In the Land of Blood and Honey” och rykten började istället gå att paret planerade att gifta sig, ivrigt påhejade av de sex barnen. Våren 2013 visade Angelina stolt upp sitt vänstra ringfinger på Los Angeles County Museum of Art, där hon tillbringat en dag tillsammans med Brad och sonen Pax. På fingret glimmar en magnifik ring med en stor sten. Det står klart att paret har förlovat sig. Parets talesperson Cynthia Pett-Dante skriver i ett mejl till nyhetsbyrån AP att det ”för tillfället” inte finns något datum för ett bröllop. Hon skriver också att förlovningen är ”ett löfte om framtiden” och att parets barn är ”väldigt glada”. Och ringen? Ja, den designades av Brad Pitt själv.

Annons

– Brad hade en väldigt specifik vision för ringen. Han ville att varje aspekt skulle bli perfekt, säger Robert Procop, juvelerare.

FILE - Angelina Jolie files for divorce from Brad Pitt after 12 years together and requests custody of the couples six children

År 2013, 37 år gammal, valde Angelina att operera bort båda brösten. Anledningen var att hon fått reda på att hon hade 87 procents risk att drabbas av bröstcancer. Operationen blev mycket omskriven och Jolie var tacksam över vilket stort stöd Brad var för henne under den tiden. Två år senare, 2015, opererade Angelina även bort äggstockarna efter att testresultat visat att hon låg i riskzonen för att utveckla cancer i äggstockarna. Något både hennes mamma och mormor dött av.

Brad och Angelina knöt hymens band den 23 augusti 2014 i Frankrike. Ceremonin var liten och ägde rum på skådespelarnas lyxiga herrgård Chateau Miraval i Frankrike – närvarande var 20 vänner och familjemedlemmar. Angelinas klänning gjordes av Luigi Massi, som sydde in flera av barnens teckningar på slöjan och klänningssläpet. Tidningen People avslöjar också att barnen också bidrog med annat under bröllopet. Bland annat ska de alla ha hjälpt till att skriva föräldrarnas bröllopslöften till varandra. Tioåriga Pax ska dessutom ha bakat bröllopstårtan.

Annons

För People berättade paret om dagen:

– För oss var det viktigt att dagen skulle vara avslappnad och full av skratt. det var en speciell dag att dela med våra barn och en väldigt glad händelse för vår familj.

Tyvärr levde de inte lyckliga i alla sina dagar.

Den 15 september 2016, ansöker Angelina om skilsmässa och ensam vårdnad om barnen.

Angelina påstår att Brad Pitt har aggressions- och missbruksproblem och att det påverkar hans faderskap. Hon vill nu att barnen ska bo hos henne och att Brad endast ska ha tillåtelse att besöka dem.

Men enligt Page Six ska anledningen till skilsmässan vara att Brad har varit otrogen med den franska skådespelerskan Marion Cotillard, 40, som han spelar mot i filmen “Allied”.

I skrivande stund råder flyttkaos utanför parets lyxvilla i Los Angeles och enligt en uppgiftslämnare till The Mirror har “Angelina släppt löst helvetet”.

Fakta Brad och Angelina:

Namn: William Bradley ”Brad” Pitt och Angelina ” Angie” Jolie.

Födda: 18 december 1963 (Brad) och 4 juni 1975 (Angelina).

Bor: Har hus i New Orleans, Kalifornien, Italien och Frankrike. Familj: Tre adopterade barn, tre biologiska. Maddox, 15, Pax, 13, Zahara, 11, Shiloh, 10, Knox, 8, Vivienne, 8. Aktuella: Har precis släppt bomben att de skiljer sig.

Av: Anna von Koch.

Foto: Stella Pictures.

Annons