Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Larmet från Eurovision timmarna innan final – obehagliga beteendet bakom kulisserna

14 maj, 2022, 11:00 
AvIndra Nordemar

Otäcka händelser skakar om årets Eurovision Song Contest.

Annons
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i MelodifestivalenBrand logo
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

Under torsdagen gick den andra semifinalen i Eurovision Song Contest av stapeln, där vi fick se Cornelia Jakobs gör ett enastående framträdande.

I kväll representerar hon Sverige i den stora finalen, och det verkar som att hon har goda chanser – vi håller tummarna!

Men allt har inte varit glatt under dagarna som lett fram till finalkvällen. Nu rapporterar Daily Mail att ett flertal kvinnor ska ha blivit utsatta för sexuella trakasserier under öppningsceremonin.

Kvinnor utsatta av sexuella trakasserier i Eurovision

På söndagen gick de tävlande delegationerna i Eurovision på turkosa mattan för att möta press och fans. Men under ceremonin blev flera kvinnliga arbetare och volontärer bland annat tafsade på.

Annons

– Jag kände mig kränkt. Jag var där som volontär för att hjälpa delegationerna och de hade sina händer överallt på oss, berättar en av de utsatta kvinnorna till tidningen och fortsätter:

– De skulle hela tiden kramas och hålla om oss, en la sin hand på min midja och försökte kyssa mig. Jag lyckades komma därifrån men sen försökte en annan göra detsamma.

Många av de kvinnor som upplevde samma sak lämnade arbetet efter händelserna.

Flera vittnesmål i Turin

Även den italienska tidningen Corriere Della Sera har fått in vittnesmål av trakasserade kvinnor.

– Jag var med en annan tjej och en grupp med några utländska dansare började stirra på oss och sen började de närma sig oss. De dansade väldigt nära oss och sen tog de på oss överallt, förklarar en av dem.

Hon fortsätter:

– De här dansarna hade druckit för mycket och började ta på oss, en tog på min rumpa hela tiden. Men vi larmade inte för vi ville inte skapa några problem.

Annons

Slår tillbaka mot anklagelserna

Alessandra Aires som är stadsfullmäktige i Turin, där tävlingen äger rum i år, menar däremot att det är falska anklagelser.

– Om jag hade märkt att något sådant här hände hade jag klivit in och stoppat eventet. Jag kan försäkra dig om att jag var på festen hela tiden och att det här inte hände, säger hon till Daily Mail.

– Kanske var det någon enstaka kommentar som höjde på ögonbrynen men allt beror på entusiasmen på festen och det är tråkigt att någon vill kasta skit på det här härliga eventet.

Foto: TT

Annons