Lars Lerin blir Årets julvärd – kuppen med maken Junior mitt i tv-sändningen

lars lerin blir årets julvärd 2020

7193
Konstnären och tv-profilen Lars Lerin blir Årets julvärd i SVT.

Äntligen vet vi vem som håller svenska folket sällskap i tv-sofforna den 24 december. Alldeles nyss presenterade SVT konstnären Lars Lerin julvärd år 2020 och det var en nervös Lars som blev intervjuad av SVT:s programdirektör Eva Beckman.

– Tror du att det är en så bra idé det här egentligen?, säger han med glimten i ögat.

Vad innebär det att vara årets julvärd på SVT?

Jo, julvärd kallas den person som presenterar programmen på julafton. Utöver presentationen av programmen som kommer att visas på självaste afton brukar även julvärden prata om jul som högtid, men även vad den kan innebära.

lars lerin blir årets julvärd 2020

På SVT brukade samma julvärd återkomma varje år, men år 2003 blev det nya tider. Nya tider medför förändring och efter det året har en ny julvärd presenterats varje år.

Den första julvärden var Bengt Feldreich som även talade in frasen ”Kalle Anka och hans vänner önskar God jul”, och denna ljudslinga används faktiskt än idag.

LÄS MER: Lars Lerin – här är hans äktenskapsförord med Junior

Lars Lerin är årets julvärd 2020 – vem är han?

På onsdagen den 18 november avslöjade SVT att Lars Lerin blir årets julvärd 2020. Det är ett tufft år vi lägger bakom oss med en pandemi som rört runt en hel del. Och Lars Lerin kommer axla den rollen som handen i handsken!

Konstnären Lars Lerin, 66, och Manoel Marques Junior Lerin, 43, har även de haft ett tufft år, eller i alla fall var det riktigt trögstartat i våras. Efter en familjeresa till Brasilien så blev Junior och barnen kvar. Lars fick vänta på familjen hemma i Sverige i något som kunde kännas som evigheter.

När Lars presenteras som årets julvärd undrar han om det verkligen är en så bra idé trots allt.

– Jag tycker det är så tråkigt att säga nej till allting. Och man lever bara en gång. Så varför inte säga ja istället?

Lars överraskade dessutom och tog med sig maken Junior in i studion – och han kommer även att vara med i sändningen på julafton.

Foto: TT