Lasse Bengtsson försvann – varnar efter Nyhetsmorgon

Under åratal var ett välkänt ansikte i TV4:s "Nyhetsmorgon", men vad har den folkkäre profilen Lasse Bengtsson gjort sedan dess?

Lasse Bengtsson är en av veteranerna från programmet “Nyhetsmorgon”, där han under nästan tio års tid gick upp okristligt tidigt för att ge svenska folket nyheter blandat med nöje på morgonkvisten. Men det blev inget jubileumsfirande för den folkkäre programledaren, som är reporter i grunden.

Hösten 2010 sade han upp sig från jobbet på TV4 för att bli informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén, efter att ha sett en annons i tidningen. Det blev en intensiv tid för Bengtsson, som reste runt i landet och dokumenterade det han såg.

– Det var det svåraste och mest givande jag varit med om. Jag är enormt tacksam för den tiden. Jag har varit tillbaka några gånger sen dess, senast för ett år sen. Jag har skrivit en bok om landet, haft flera fotoutställningar och massor av föreläsningar runt om i landet. Det blev ett engagemang, som är svårt att släppa, säger han till sajten Newsner om tiden.

Det blev aldrig något 10-årsjubileum med "Nyhetsmorgon" för Lasse Bengtsson, han åkte till Afghanistan istället!

Det blev aldrig något 10-årsjubileum med “Nyhetsmorgon” för Lasse Bengtsson, han åkte till Afghanistan istället!

Att resa i jobbet är inget främmande för Bengtsson som dels varit utrikeskorrespondent i New York för “Dagens eko” innan sin tid på TV4 och även gjort mängder med resor i sin roll som programledare för “Nyhetsmorgon”. Men tv kommer han inte komma tillbaka till, om man ska tro honom själv, och höjer ett varningens finger.

– Man får ibland en lite felaktig uppfattning om sig själv, att man är lite för viktig, i tv. Det är en fara med tv, har han tidigare sagt till Hallandsposten.

Nu är Lasse Bengtsson tillbaka i journalistiken!

Nu är Lasse Bengtsson tillbaka i journalistiken!

Efter att uppdraget i Afghanistan avslutats återvände han till journalistiken, och har haft uppdrag bland annat för Viasat under OS i Rio och jobbat för P4 Extra. Det senaste steget i karriären gjordes i början på 2020 då han värvades till “Dagens Nyheter” för att vara programledare för deras podd Studio DN. Men jobbet blev inte som förväntat i och med Coronapandemin. Tanken var att han skulle sitta i en studio på DN:s redaktion, men det blir istället jobb hemifrån.

– Jag försöker att ta det så lugnt som möjligt, hoppas att vi kommer igenom det här så snart det går och att vi då har lärt oss något. Om oss själva, om hur viktigt det är med gemenskap och om att allt resande och allt överflöd kanske inte är nödvändigt. Hur viktigt det är med fakta och inte ogrundat tyckande, skriver Newsner.

Foto: TT