Lasse Bengtsson: ”Malou läxade upp mig”

Lasse Bengtsson: ”Malou läxade upp mig”

I många år var de kollegor i Tv4:s Nyhetsmorgon, men Lasse Bengtsson glömmer aldrig första gången han var i sänsning med Malou von Sivers.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Lasse Bengtsson är ett ansikte vi tidigt blev vana att se i Nyhetsmorgon-soffan efter att han anslutit som programledare vid sidan av bland annat Malou von Sivers. När kanalen nu fyllt 30 år har de gjort en del tillbakablickar från tiden på “fyran”, och i veckan var Malou och Lasse med i Nyhetsmorgon igen, men denna gång som gäster.

De båda kan se tillbaka på tiden med Nyhetsmorgon med värme och Lasse berättar att Malou tidigt visade vart skåpet skulle stå.

– Jag var ju då på nyheterna först och bytte sen men Bengan som Malou jobbade så länge. Det var enastående att få jobba med det här nya tonfallet, och bli uppläxad av dig Malou! säger Lasse Bengtsson och vänder sig till sin gamla kollega i soffan.

– Du kunde ju de här grejerna och jag kom dit som rookie så att säga, så du lärde mig väldigt mycket om intervjuteknik och kontakt, fortsätter Lasse.

Malou och Lasse jobbade tillsammans på TV4 i många år, en stor del av det var i Nyhetsmorgon!

Malou von Sivers berömde sin gamla kollega Lasse Bengtsson

Från Malous sida har hon ideligen lovord att ge. Efter att ha inlett med ett lättsamt inslag, där Malou och Lasse sågs sitta tillsammans och istället för att spela in ett inslag inte kunde sluta skratta åt det den andra sa, påpekade hon vad som gjorde de båda till en så bra duo.

– Vi hade samma lidelse för att göra människor och komma nära, säger Malou i studion.

Lasse Bengtsson var programledare för Nyhetsmorgon i många år.

De går vidare med att visa ett klipp från Lasses tid på Nyhetsmorgon, då han under en period gjorde många reportage där han åkte ut till människor runt om i landet och gjorde intervjuer. Han berättar att en av de som fastnade extra mycket var 28-åriga Emma, som han hade hittat i en bok med titeln Ovanliga människor. Det var ett möte som påverkade Lasse under lång tid efteråt och som han fortfarande har med sig när han tänker tillbaka på tiden med Nyhetsmorgon.

– Det är så typiskt dig att hitta en sån här udda person att träffa, säger Malou i studion efter att de visat ett klipp från Lasses besök hos Emma.

Foto: TT