Lasse Berghagen akut till sjukhus – Malin Berghagen fick rycka in

Lasse Berghagen drabbades av akut blodförgiftning och fick föras till sjukhus.

Slå på ljud

Under söndagen Lasse Berghagen skulle ta emot Cornelispriset, Sveriges näst största musikpris som instiftats av Cornelis Vreeswijk och delas ut av Expressen och Aftonbladets kulturredaktioner, men han missade hela kalaset.

Anledningen? En allvarlig akut blodförgiftning efter en till synes obetydlig olycka på en båt, något han berättar om i en intervju med Aftonbladet.

Han skickades hem snabbt men läget kunde blivit mycket allvarligt.

”Han slog i armbågen under en båtresa till Finland. Skutan krängde till. Det kom inte ens något blod, men väl hemma på Tegnérgatan mitt i Stockholm fick han plötsligt 40 graders feber. Bakterierna i det minimala såret hade utvecklats till rosfeber – en otäck åkomma som lätt kan ta knäcken på någon som passerat de 70. Han hade tur. Nu är det sjukskrivning som gäller en månad framåt.” skriver Aftonbladet.

Malin Berghagen fick rycka in och ta emot pris

I hans ställe fick döttrarna Malin och Maria vara på plats och ta emot priset.

Det är även döttrarna som kommit på titeln till hans kommande memoarer, som han skriver tillsammans med Marcus Birro. ”Heja livet” kommer boken heta.

– Det är en grej jag gjort i alla år när jag är glad. Jag har sträckt ut armarna och ropat ”Hej livet!”. Det var mina döttrar som kom på att boken skulle heta så, säger Lasse Berghagen till Aftonbladet.